inkomotininews@gmail.com

Στυλιανίδης, Γιαννακίδης, Ιωαννάκης, εγκαινίασαν το Πολιτιστικό Κέντρο Μαρώνειας

Ηλ. Ιωαννάκης: «Είναι έργο για όσους βλέπουν μακριά στο μέλλον».

Από κοινού, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Περιφερειάρχης Α.Μ.–Θ. Άρης Γιαννακίδης, και ο Δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης...
...έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων του ανακαινισμένου πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Μαρώνειας που μετατράπηκε σε Πολιτιστικό Κέντρο.

Το νέο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρώνειας, που του δόθηκε το όνομα του διατελέσαντος προέδρου της Κοινότητας Μαρώνειας Παναγιώτη Μαργαρίτη, διαθέτει αίθουσα συνεδρίων 152 θέσεων, με υποδομή για διοργάνωση σεμιναρίων και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με πλήρη ηχητικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καθώς και αίθουσες παρουσίασης εκθέσεων εικαστικών τεχνών, εκθετήριο τοπικών προϊόντων αλλά και βοηθητικούς χώρους υποστήριξης πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.

Το έργο κόστισε 1.306.530 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, το Πολιτιστικό Κέντρο ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ενώ προβλήθηκε και ντοκιμαντέρ για την ιστορική φυσιογνωμία της Μαρώνειας, από την πρώην προϊσταμένη της ΙΘ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κομοτηνής κ. Νικολίτσα Κοκοτάκη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα από την ορχήστρα βαλκανικής μουσικής την οποία συνόδευσε στο πιάνο ο ίδιος ο δήμαρχος, και η οποία έκλεισε το πρόγραμμα με θρακιώτικα κάλαντα.
  
Στην ομιλία του ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι «η Μαρώνεια γίνεται πάλι κορυφαίο σημείο πολιτισμού για ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο».

Ο κ. Γιαννακίδης, αναφερόμενος στην προσπάθεια της Περιφέρειας για απορρόφηση κονδυλίων και τη δημιουργία έργων πολιτισμού και υποδομών, σημείωσε ότι «μεγάλη ευκαιρία για τη Μαρώνεια θα είναι η δημιουργία οδικής παραθαλάσσιας πρόσβασης με την Αλεξανδρούπολη και γιατί όχι και με την Καβάλα».

Τέλος ο κ. Ιωαννάκης υποστήριξε ότι «το κτίριο που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι για όσους βλέπουν μακριά, ένα σύμβολο που κοιτάζει κατάματα όχι μόνο το Θρακικό Πέλαγος αλλά και το μέλλον».





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews