inkomotininews@gmail.com

Στον Άγιον Όρος ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλως Άνθιμος

Στο Άγιον Όρος, και πιο συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Καρακάλλου, κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Αρχιμανδρίτη Φιλοθέου, και υπό την Κανονική Άδεια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, βρέθηκε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, προκειμένου να προστεί...
...της πανηγυρικής Αγρυπνίας που τελείται στη Μονή κάθε χρόνο προς τιμήν του Οσιομάρτυρα Γεδεών Καρακαλληνού του εν Τυρνάβω.

Η πεντηκονταμελής Αδελφότητα της Μονής υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο μέσα σε κλίμα μεγάλης πνευματικής χαράς, και η Αγρυπνία τελέστηκε ακουλουθώντας την αγιορείτικη εκκλησιαστική τάξη, με τη συμμετοχή των Ηγουμένων των Ιερών Μονών Βατοπαιδίου και Φιλοθέου, κληρικών από Ιερές Μητροπόλεις, και Μοναχών από διάφορα Αγιορειτικά Καθιδρύματα.

Χαρακτηριστική ήταν επίσης και η προσέλευση πολλών προσκυνητών, όχι μόνο από περιοχές όπου τιμάται ιδιαίτερα ο Άγιος, όπως Μαγνησία, Λάρισα και Κρήτη, αλλά και από όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδος, με ξεχωριστή και φέτος την παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Νικολάου Μαλάκου.


Τους Ιεροψαλτικούς χορούς διακόνησαν Βατοπαιδινοί και Καρακαλληνοί μοναχοί.













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews