inkomotininews@gmail.com

ΥΠΟΙΚ καλεί Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να βρεθεί o αποστολέας του SMS που έφερε «έμφραγμα» στις Εφορίες

Μετά το «έμφραγμα» που προκάλεσε στις ΔΟΥ το SMS για επιστροφές της ειδικής εισφορά αλληλεγγύης και της έκτακτης εισφοράς, το υπουργείο Οικονομικών απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...
...ζητώντας τη συνδρομή της προκειμένου να εντοπιστεί ο αποστολέας του μηνύματος.

Το μήνυμα που κυκλοφόρησε μια φορά πριν την εκπνοή του 2013 και μια φορά άμα τη ελεύσει του 2014 στα κινητά τηλέφωνα από άγνωστο αποστολέα ανέφερε: «ο Νόμος 3986/11 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας». Ως καταληκτικές ημερομηνίες μάλιστα, έφερε την 31η Δεκεμβρίου 2013 και την 13η Ιανουαρίου 2014 αντιστοίχως.

Πανελλαδικά υπολογίζεται πως έχουν υποβληθεί περισσότερες από 100.000 αιτήσεις.

Το αδιαχώρητο την τελευταία μέρα του 2013 είχε επικρατήσει και στην εφορία της Κομοτηνής, από μισθωτούς και συγκεκριμένα από Εκπαιδευτικούς και συνταξιούχους Αστυνομικούς, οι οποίοι έσπευσαν να υποβάλλουν αιτήσεις .

Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του συλλόγου Λογιστών Ροδόπης κ. Θόδωρος Σαββάκης, δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση που να αποφαίνεται περί αντισυνταγματικότητας ή μη.

Ο κ. Θ. Σαββάκης
Η διεκδίκηση του ποσού πάντως μπορεί να γίνει, και η τελική επιστροφή θα γίνει μέσω της δικαστικής διαδικασίας, ή καλύτερα μέσω μαζικών προσφυγών.

Αιτήσεις μπορούν να καταθέτουν και άλλοι μισθωτοί που έχουν καταβάλλει εισφορά αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης καθιερώθηκε για την ενίσχυση των ανέργων, ωστόσο ακριβώς επειδή δεν έγινε ξεκάθαρο και πειστικό ότι ο μοναδικός προορισμός των χρημάτων αυτών ήταν οι άνεργοι, οδήγησε πολλούς στην απόφαση να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews