inkomotininews@gmail.com

Αντιδράσεις για το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στην Κομοτηνή

Παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ Κομοτηνής, ενόψει της μετάβασης στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, πραγματοποίησαν στελέχη και μέλη του...
...ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, του ΠΑΜΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, της Οργάνωσης Γυναικών Ελλάδας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνταξιούχοι του ΙΚΑ.

«Η κυβέρνηση δολοφονεί εν ψυχρώ την πρωτοβάθμια υγεία» δήλωσε ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων, ο οποίος ανέλυσε ότι «το κλείσιμο των πρωτοβάθμιων δομών υγείας αποτελεί καίριο πλήγμα για τους πολίτες, ειδικότερα για τη μεσαία, την εργατική τάξη και τους ανέργους».

Ο κ. Σακελλίων πρόσθεσε ότι αυτές οι πολιτικές θα ανατραπούν, υπογραμμίζοντας την προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για «δημόσιο καθολικό δωρεάν σύστημα υγείας».

«Αυτό που συντελείται σήμερα είναι ένα κεφάλαιο στο βιβλίο των χασάπηδων, όπως αναφέρει και η έκθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας στην Ελλάδα. Κι οι εγχώριοι χασάπηδες εκτελούν συμβόλαια θανάτου» ανέφερε εμφατικά.

Τη θέση ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί αναδεικνύουν τη σκοπιμότητα για ιδιωτικοποίηση της υγείας, εξέφρασε το μέλος της πολιτικής γραμματείας και επιτροπής υγείας Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Σπανός. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το βάρος της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων καλείται να επωμιστεί πλέον το «απαξιωμένο» νοσοκομείο Κομοτηνής το οποίο έχει «γονατίσει» από τις αποχωρήσεις 70 νοσηλευτών και 30 γιατρών.

Σχολιάζοντας το νόμο για το ΠΕΔΥ, η ειδικευόμενη γιατρός στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο Κομοτηνής και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωάννα Τσαβδαρίδου σημείωσε ότι προωθεί «το μεγαλύτερο κύμα διαθεσιμότητας από τότε που μπήκαμε στο ΔΝΤ με 9000 εργαζόμενους. Η δημόσια υγεία διαλύεται αυτό που πάει να δημιουργηθεί σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες του λαού όσον αφορά στην υγειονομική περίθαλψη . Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο λέγοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει κλείσει ένα μήνα , ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να ξανανοίξει με τους όρους που λειτουργούσε". 

Υπέρ της συνέχισης λειτουργίας των πολυιατρειων του ΕΟΠΥΥ τάσσονται με σχετική κοινή ανακοίνωσή τους, το ΠΑΜΕ, η ΜΑΣ και η ΟΓΕ Ροδόπης, ζητώντας παύση της διαθεσιμότητας των γιατρών, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού των ιατρείων. Επισημαίνουν την αναγκαιότητα δημόσιου  δωρεάν  συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας και κατάργησης της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.


Δ.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews