inkomotininews@gmail.com

80.759.862 ευρώ στους βαμβακοπαραγωγούς της ΑΜ-Θ

Πληρωμή ειδικής και ενιαίας ενίσχυσης βάμβακος.

O Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε), Κυριάκος Μπαμπασίδης, ανακοίνωσε...
...οτι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου για την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος 2013.

Η πληρωμή αφορά  45.151  δικαιούχους και  το ποσό ανέρχεται στα 190  εκ. ευρώ περίπου.
Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) για τα σχετικά ποσά πληρωμής που θα τους καταβληθούν.

Η ειδική ενίσχυση καταβάλλεται σε όσους δικαιούχους κάλυψαν τις απαιτήσεις που προβλέπονται από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις ζημιές που υπέστησαν από διάφορα αίτια, όπως αυτά σημειώθηκαν από τον ΕΛΓΑ.

Η τιμή της ειδικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 80,56 ευρώ ανά στρέμμα, έναντι 72 ευρώ ανά στρέμμα πέρυσι,  που αποτελεί και την υψηλότερη τιμή ειδικής ενίσχυσης των τελευταίων πέντε ετών, και συμπίπτει μάλιστα και με την υψηλότερη τιμή που επιτρέπει ο Κοινοτικός Κανονισμός.

Δεν περιλήφθηκαν στην τρέχουσα πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος 2013, όσοι παραγωγοί  δεν παρέδωσαν καμία ποσότητα, όσοι  έχουν σοβαρά ευρήματα ελέγχου, εκείνοι που δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις των εθνικών και κοινοτικών διατάξεων, καθώς επίσης και αυτοί που οι αιτήσεις τους εμφανίζουν  σφάλματα.

Για τα προφανή σφάλματα  των αιτήσεων θα δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στους δικαιούχους, μέσω διοικητικών πράξεων από τις 17.3.2014.

Στην Περιφέρεια  Α.Μ.-Θ. το συνολικό ποσό έφτασε στα 39.770.990 ευρώ, που αφορούν σε 7.614 παραγωγούς. Ειδικότερα στη Θράκη, πραγματοποιήθηκαν συνολικά πληρωμές ποσού 37.295.091 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν σε 7.049 παραγωγούς.

Παράλληλα με την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, ολοκληρώθηκε και η πληρωμή της εκκαθάρισης της Ενιαίας Ενίσχυσης 2013, ποσού σχεδόν 76.000.000 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά σε 13.356 παραγωγούς σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Στην Περιφέρεια  Αν. Μακεδονίας και Θράκης το συνολικό ποσό έφτασε στα 4.0988.872 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν σε 724 παραγωγούς. Ειδικότερα στους νομούς της Θράκης πραγματοποιήθηκαν συνολικά πληρωμές ποσού 3.601.954.62 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε 527 παραγωγούς.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής ο Κυριάκος Μπαμπασίδης δήλωσε: «Για μία ακόμη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατάφερε να αντιμετωπίσει τις  όποιες δυσκολίες και δίνοντας μάχη με το χρόνο να κερδίσει ένα ακόμη στοίχημα. Το στοίχημα της εμπιστοσύνης των παραγωγών και της αξιοπιστίας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους του ΟΠΕΚΕΠΕ που για μια ακόμη φορά απέδειξαν τον καλύτερο εαυτό τους».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews