inkomotininews@gmail.com

Εξιχνιάστηκε δολοφονία 85χρονου στη Δράμα – συνελήφθησαν 17χρονος και 37χρονος – όλο το ιστορικό της υπόθεσης

Εξιχνιάσθηκε, από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, η ανθρωποκτονία 85χρονου ημεδαπού...
...που είχε διαπραχθεί την 12-11-2013, στο Ευρύπεδο Κυργίων Δράμας.

Ο 85χρονος είχε βρέθηκε νεκρός από συγγενικό του πρόσωπο μέσα στο σπίτι του, και από την αρχική αξιολόγηση της υπόθεσης διαγνώστηκε ως κίνητρο των δραστών η ληστεία, με ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά βίας, καθώς το θύμα έφερε τραύματα - μώλωπες στο πρόσωπο, ενώ τα πόδια του ήταν δεμένα με κολλητική ταινία. Παράλληλα η οικία είχε ερευνηθεί από τους δράστες και υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην κεντρική είσοδο.

Ακολούθησε ενδελεχής και μεθοδική διερεύνηση της υπόθεσης, και όπως διακριβώθηκε, δράστες είναι τρεις ημεδαποί, ηλικίας 17, 27, και 37 ετών, οι οποίοι προαποφάσισαν, σχεδίασαν, οργάνωσαν και διέπραξαν τη ληστεία -ανθρωποκτονία σε βάρος του 85χρονου.

Πιο αναλυτικά, ο 37χρονος, ο οποίος ήταν γείτονας του 85χρονου, αρχικά συνέλεξε πληροφορίες για την οικονομική του κατάσταση και τις καθημερινές του συνήθειες.

Στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με τους άλλους δύο δράστες και από κοινού συναποφάσισαν και σχεδίασαν τη διάπραξη ληστείας σε βάρος του ηλικιωμένου.

Το πρωί της 12-11-2013, ο 27χρονος και ο 17χρονος, σύμφωνα με το σχέδιο και τις υποδείξεις του 37χρονου, επιχείρησαν να διαρρήξουν την οικία του 85χρονου το διάστημα που αυτός απουσίαζε, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στη συνέχεια επέστρεψαν στο σπίτι του 37χρονου, και αφού εφοδιάστηκαν από αυτόν, χειρουργικά γάντια, διάφανη κολλητική ταινία και ένα πλαστικό δοχείο με εύφλεκτο υγρό, ανέμεναν τον 85χρονο να επιστρέψει.

Μόλις αυτός επέστρεψε, οι δύο δράστες του επιτέθηκαν χτυπώντας τον με τα χέρια στο κεφάλι. Ακολούθως τον φίμωσαν και τον ακινητοποίησαν δένοντάς του τα χέρια και τα πόδια με κολλητική ταινία. Επιπλέον, προκειμένου να του αποσπάσουν πληροφορίες για τιμαλφή και χρήματα που απέκρυπτε μέσα στο σπίτι του, περιέλουσαν τα χέρια του με εύφλεκτο υγρό και συνέχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι.

Η ιδιαιτέρα βίαιη συμπεριφορά των δραστών, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του  85χρονου.

Τελικά οι δράστες αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού ένα χρυσό δαχτυλίδι, ένα φυλακτό, ένα σκουλαρίκι, ένα ρολόι, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, και διέφυγαν με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε  ο 37χρονος.

Οι δύο από τους δράστες (ο 17χρονος και ο 37χρονος), εντοπίστηκαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Δράμας.

Κατά την εξέτασή τους ομολόγησαν τις πράξεις τους, ενώ συνελήφθησαν μετά από Εντάλματα Σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από τον ανακριτή Δράμας, και βαρύνονται με τα αδικήματα της ληστείας και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.


Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του 27χρονου συνεργού τους, ο οποίος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν την αστυνομία για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews