inkomotininews@gmail.com

Νέα απεργία των φαρμακοποιών στις 14 και 17 Μαρτίου

Με νέα 48ωρη απεργία την Παρασκευή 14 και τη Δευτέρα 17 Μαρτίου εντείνουν την αντίσταση τους οι φαρμακοποιοί στην εφαρμογή των μέτρων που θέλουν να επιβάλουν μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η τρόικα  και το υπουργείο ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου Ροδόπης κ. Γιάννη Κραϊόγλου...
...ανοιχτά παραμένουν κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τα φαρμακεία, όπως είναι η απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, η μείωση του ποσοστού κέρδους, η κατάργηση του ιδιοκτησιακού, και η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου.


Ο κ. Κραϊόγλου έκανε λόγο για την ύπαρξη «κόκκινων γραμμών», σημειώνοντας ότι οι φαρμακοποιοί δεν θα υποκύψουν στις πιέσεις των τροϊκανών, και επισημαίνοντας παράλληλα τις τραγικές επιπτώσεις από την εφαρμογή των σχεδιαζόμενων αλλαγών, στη λειτουργία των φαρμακείων, πολλώ δε μάλλον στη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών. 

ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κραϊόγλου
Αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης 

Σε ανακοίνωσή του εξάλλου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης, αναφέρει:

«Στέλνουμε το μήνυμα στην Τρόικα και σε όσους υιοθετούν τις τακτικές της, ότι αντιστεκόμαστε στις προθέσεις τους  να  ισοπεδώσουν  τη φαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων.

Δε θα δεχθούμε τα  μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να πετύχουν  τον αφανισμό μας.

Στον τόπο αυτό, οφείλουν να γνωρίζουν ότι κατοικούν άνθρωποι με τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, με δικαιώματα στην υγεία, στη ζωή και στο χαμόγελο.

Η ανοχή, η υπομονή και οι αντοχές μας στέρεψαν.


Με την ατέλειωτη αυτή πίεση που όλοι δεχόμαστε, η αντίδρασή μας είναι μονόδρομος». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews