inkomotininews@gmail.com

Ελ. Λαφτσή: «Αφιλόξενη πόλη η Κομοτηνή και για άτομα με κινητικά προβλήματα»

Μια κατατοπιστική ξενάγηση και μια εκτενή ενημέρωση για το έργο του συλλόγου ατόμων με κινητικά προβλήματα «Περπατώ», αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είχαν η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηναίων Ελένη Λαφτσή και η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Μάγδα Τσιουμάκα.

Την  κ. Λαφτσή ξενάγησε...
...και στους τρεις ορόφους του κέντρου αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με κινητική αναπηρία, όπου στεγάζεται ο σύλλογος «Περπατώ», ο πρόεδρος του Συλλόγου Άλεξ Ταξιλδάρης.

Στον συγκεκριμένο χώρο άτομα με κινητικά προβλήματα εκπαιδεύονται πώς να αυτοεξυπηρετούνται, αθλούνται και απασχολούνται δημιουργικά, ενώ πραγματοποιούν  και εξόδους για καφέ σε προσβάσιμα καφέ της Κομοτηνής.

Η κ. Λαφτσή εξήρε την προσπάθεια του συλλόγου, μια και το μεγαλύτερο έργο, γίνεται με πόρους του ίδιου του συλλόγου.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που ανέφεραν τα μέλη του «Περπατώ» στην κ. Λαφτσή, είναι το ότι δεν τους δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την πισίνα του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ η οποία δεν λειτουργεί και προτίθενται τα μέλη να το κάνουν!  Τα μέλη του «Περπατώ»  εδώ και δέκα χρόνια διεκδικούν με έγγραφα και επιστολές προς  όλους τους αρμόδιους των κυβερνήσεων που πέρασαν αυτό το δικαίωμά τους, δίχως απτό αποτέλεσμα.

Η  κ. Λαφτσή τους εξέφρασε την πλήρη στήριξή της και τους  διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα το αναδείξει  εκ νέου.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Η Κομοτηνή από πλευράς υποδομών είναι μια πόλη «αφιλόξενη», για μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, αλλά κυρίως γι’ αυτούς που τους αποκαλούμε άτομα με ειδικές δεξιότητες. Θα έλεγα όχι απλώς αφιλόξενη, αλλά ιδιαίτερα σκληρή! Οι Δημοτικές αρχές τα προηγούμενα χρόνια δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές ώστε να αγκαλιάσουν και να καλύψουν τις ανάγκες αυτές, επιδεικνύοντας μια αδιαφορία, η οποία ίσως φανώ υπερβολική αλλά…εμπεριέχει ψήγματα ρατσισμού…Υπάρχει ανάγκη δημιουργίας μια συλλογικής συνείδησης ότι αυτή η πόλη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Αυτός ο δήμος ανήκει εξίσου  σε όλους τους δημότες. Αυτή η συλλογική συνείδηση όφειλε να προϋπάρχει σε αυτούς που σχεδίασαν και σχεδιάζουν το παρόν και το αύριο αυτού του δήμου. Εδώ εντοπίζουμε ένα έλλειμμα, ένα Δημοκρατικό έλλειμμα, θα έλεγα. Εμείς ως δημοτική παράταξη που ευελπιστούμε ότι θα παίξουμε έναν καταλυτικό ρόλο στα πράγματα, στο μέλλον αυτού του Δήμου, νιώθοντας τις αγωνίες τους προβληματισμούς, τα προβλήματα που νιώθουν στην καθημερινότητά τους αυτή η κατηγορία των συνανθρώπων μας, τα οποία βέβαια επιτείνονται με την ανθρωπιστική κρίση που ζούμε, δεσμευόμαστε και αυτά δεν είναι λόγια.  Δεσμευόμαστε, ότι θα τα κάνουμε και πράξεις και θα κριθούμε από την κοινωνία, ότι όλες αυτές τις αγωνίες θα τις έχουμε ψηλά στην ιεραρχία των ζητημάτων, με τα οποία θα ασχοληθούμε, είτε προεκλογικά για να τα αναδείξουμε και να ευαισθητοποιήσουμε, την δημοτική αρχή και την Πολιτεία, αλλά και τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πρέπει να δείχνουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Αλλά και αργότερα όταν θα αναλάβουμε το δήμο με τη δύναμη που θα μας δώσουν οι δημότες».


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια έλεγ και νταντανιδης και ο Ταξιλδαρης πριν ..και είδαμε τι κάνανε εσυ Κυρια λαφτση που απαξιωνεις τους πάντες θα θέλαμε νασε δούμε... Αλλα με τους λαϊκισμός δν το βλέπω... Κρίμα σου! Δείχνει πως δν γνωρίζεις απο τοπική αυτοδιοίκηση

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΠΟΙΟ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ! ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ. ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews