inkomotininews@gmail.com

Την Παρασκευή ο Τσίπρας στην Κομοτηνή

«Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜ-Θ - «Είναι καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση» - Δ. Βίτσας: Να περάσουν στο δεύτερο γύρο και να νικήσουν οι συνδυασμοί που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ερχόμενη...
...Παρασκευή θα βρίσκεται στην Κομοτηνή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με την ονομασία, «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση».

Πρόκειται για τους:
- Υποψήφιο Περιφερειάρχη Κώστα Μορφίδη, και υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες:

- Δράμας, Τουρτούρης Σπύρος, γιατρός, Δ/ντής αιμοδοσίας του νοσοκομείου Δράμας.

- Καβάλας, Λασκαρίδης Παντελής, οικονομολόγος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

- Ξάνθης, Αγοραστού Βάσω, οικονομολόγος, καθηγήτρια, Υποδ/ντρια 2ου Λυκείου Ξάνθης.

- Ροδόπης, Κουτάβας Απόστολος, συνταξιούχος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

- Έβρου: Δούκας Χρήστος, πολιτικός μηχανικός.

Της συνέντευξης προηγήθηκε σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση του έργου της παράταξης της  «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας», από τον επικεφαλής της, κ. Δημήτρη Χαρίτου.

Ο κ. Χαρίτου χαρακτήρισε τους εκ νέου υποψηφίους Άρη Γιαννακίδη και Γιώργο Παυλίδη, «σκιαμαχούντες αυτοδιοικητικούς της ίδιας ακριβώς πλευράς, δηλαδή του μνημονίου», ενώ σε ότι αφορά την ανάδειξη θεμάτων και τις σημαντικές παρεμβάσεις της παράταξης που εκπροσωπεί, στάθηκε μεταξύ άλλων:

- στον πρωτογενή τομέα (γεωργία-κτηνοτροφία), με κορυφαίο αυτό του ιού της ευλογιάς.

- στην πρόταση για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση και όχι στην καύση.

- στην καθυστέρηση των σχεδίων για την εξόρυξη του χρυσού.

- στον επαναπροσδιορισμό των στόχων του ΕΣΠΑ.

- στην αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού για τον ορεινό όγκο, τις παράκτιες περιοχές και την αλιεία.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στη μάχη της παράταξης του για τα δημόσια αγαθά σε Παιδεία, Υγεία, Διόδια, στο μαύρο της ΕΡΤ, στο ναζισμό της Χρυσής Αυγής, καθώς και στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους (και που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα) της Σέλμαν, της ΣΕΚΑΠ.

«Το έργο της παράταξής μας αφήνει ένα αποτύπωμα και μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για την πορεία της νέας ομάδας που ξεκινάει και που έχει σαν στόχο τη μεγάλη Ανατροπή», σημείωσε ο κ. Χαρίτου.

Από την πλευρά του ο κ. Βίτσας, τόνισε πως «απέναντι στο πρωτογενές πλεόνασμα της κοινωνικής καταστροφής, τη χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης,  στην εθνική κατάθλιψη, στα ψευδή επικοινωνιακά τερτίπια, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κοινωνία σε ένα δρόμο, που βρίσκεται στον αντίποδα της μνημονιακής πολιτικής, με ελπίδα, αισιοδοξία, αλλαγή πολιτικής, παραγωγική ανασυγκρότηση, με μέτρα ανάσχεσης απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση».

Το μήνυμα του κ. Βίτσα ήταν ξεκάθαρο: «Πρέπει οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές να περάσουν στο δεύτερο γύρο και να νικήσουν».

Εκτός από το θέμα της αλλαγής των μνημονιακών πολιτικών, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «αυτή την αλλαγή την υπαγορεύσει και η αναγκαιότητα της Ειρήνης στην περιοχή, λόγω των αναδιατάξεων των γεωπολιτικών. Δεν αρκεί το μη πόλεμος. Απαιτείται η Ειρήνη με Ανάπτυξη», σχολίασε εμμέσως  και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Υπάρχει ένα μεγάλο κύμα Ανατροπής, που στο κέντρο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και που θα πρέπει η Ανατροπή να καταγραφεί και στα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μας κλέβουν τη ζωή. Σήμερα που είναι και η παγκόσμια μέρα της Γυναίκας, θα πρέπει να πούμε ότι οι γυναίκες έχουν να διαχειρισθούν την  τριπλή κρίση που βιώνουν, σε οικογένειες ανέργων, αρρώστων κλπ.  Πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή και να προτάξουμε επιτέλους, πρώτα τις ανάγκες της κοινωνίας και μετά τα συμφέροντα των δανειστών», πρόσθεσε ο κ. Βίτσας.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Μορφίδης, κάλεσε την κοινωνία να καταψηφίσει «όσους αυτοδιοικητικούς υπηρέτησαν τις μνημονιακές πολιτικές και τώρα παρουσιάζονται και ως ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι!», επισημαίνοντας: «Έχουμε όραμα και η καινούργια διοίκηση θα προτάξει την υπεράσπιση του Δημόσιου πλούτου και των δημόσιων Αγαθών. Την παραγωγική ανασυγκρότηση,  τη διατροφική επάρκεια και την αξιοποίηση των φυσικών πόρων. Επιπλέον,  την ισόρροπη ανάπτυξη, τη διεκδίκηση πόρων την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. Την ήπια τουριστική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος. ΌΧΙ στο χρυσό και στους λιγνίτες». Κλείνοντας ο κ. Μορφίδης ανέφερε έναν στίχο του Οδυσσέα Ελύτη: «Είναι καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση».
Ερωτηθείς για το θέμα των Απορριμμάτων, ο κ. Μορφίδης υπογράμμισε ότι «η καύση των απορριμμάτων που εκεί θα οδηγήσει το όλο σχέδιο, θα είναι τραγικά καταστροφικό για τις περιοχές, που αν συμβεί κάποιο ατύχημα, θα νεκρώσουν για χρόνια».

Τέλος εκ μέρους όλων των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών, μίλησε η κ. Αγοραστού, η τοποθέτηση της οποία είχε και άρωμα από την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, λέγοντας, μεταξύ άλλων, «Μην μας φέρνετε λουλούδια…Εμπιστευθείτε μας. Όλοι μαζί για να δικαιώσουμε τα όνειρά μας και για να βρουν δικαίωση και τα χαμένα όνειρα των γονιών μας που τους πέταξαν, χωρίς συντάξεις και φάρμακα».

Η Διακήρυξη για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Α. Μακεδονία και Θράκη

 Οι Περιφερειακές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές είναι μια μεγάλη πολιτική μάχη, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες για τη χώρα και τους πολίτες.
Είναι μια μάχη για την ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών του μνημονίου, την λιτότητα, την υποτέλεια, το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, την ανεργία.
Μια μάχη για την ανατροπή του Καλλικράτη, που φόρτωσε στην αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες, αλλά της στέρησε τους πόρους. Που τη μετέτρεψε απλά σε Διοίκηση στερώντας της το πρώτο συνθετικό και συρρικνώνοντας ταυτόχρονα τη δημοκρατία.
Είναι μάχη για την ανατροπή των διοικήσεων και των αιρετών που δεν αντέδρασαν, αντίθετα εφάρμοσαν πιστά την κυβερνητική επιλογή, υπάκουσαν στις μνημονιακές εντολές, και, στηρίζοντας τα κόμματα της συγκυβέρνησης, υποβάθμισαν και απαξίωσαν την περιφέρεια Α.Μ.Θ., συρρίκνωσαν το ΑΕΠ και καταδίκασαν τους πολίτες στη φτώχεια και την ανεργία.
Είναι μάχη για την καταψήφιση όλων αυτών που σήμερα υποκρίνονται τους ακομμάτιστους και ανεξάρτητους, που καταδικάζουν τις μνημονιακές πολιτικές, αλλά είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν τα πιο ακραία μνημονιακά προγράμματα.

Εμείς, εδώ και καιρό αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για την ανατροπή αυτής της ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Πιστεύουμε ότι η καταψήφιση των δυνάμεων του μνημονίου στις περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές, θα είναι το εναρκτήριο λάκτισμα για την έξοδο της χώρας και του λαού μας απ’ αυτή την αδιέξοδη πολιτική.
Θα είναι ένα μήνυμα προς την Ευρώπη ότι αυτές οι πολιτικές μπορούν και πρέπει να ηττηθούν και ότι παράλληλα υπάρχει άλλος δρόμος. Ο δρόμος της παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα, αλλά και για την Περιφέρειά μας.
Ο δρόμος της διεκδίκησης όλων όσων μας αξίζουν, της σύγκρουσης με όσους θέλουν να συνεχιστεί η ανισότητα και ο πλουτισμός των λίγων, της υλοποίησης του ονείρου για τη δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλέγγυας, φιλόξενης, ανεκτικής, που θα στοχεύει σταθερά στην ευημερία ΟΛΩΝ και στην πρόοδο.


Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να επιχειρήσουμε την ανατροπή και να την επιτύχουμε. 
Έχουμε όραμα και σχέδιο για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Της εξαιρετικού στρατηγικού ενδιαφέροντος γεωγραφικής της θέσης, των πλούσιων φυσικών της πόρων, των παραγωγικών της δυνατοτήτων και πάνω απ' όλα του ανθρώπινου δυναμικού, των πολιτών της περιφέρειας.
Κι ακόμη έχουμε αδιαπραγμάτευτη θέση για έναν άλλο τρόπο διοίκησης. Όχι σαφώς με τις μεθόδους που διοικήθηκε ως σήμερα η περιφέρεια.

Στο δικό μας σχέδιο, πρωταγωνιστικό ρόλο δεν θα έχουν οι διάφοροι μυστικοσύμβουλοι και τα “δικά μας παιδιά”, αλλά οι υπάλληλοι της διοίκησης με την εμπειρία, την επιστημοσύνη και την προσφορά τους, με στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Οι αξίες, τα πιστεύω, οι παραδόσεις και η ιδεολογία μας δεν μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε την Περιφέρεια ως φέουδο κανενός. Πιστεύουμε στην ευημερία της κοινωνίας, δηλαδή στην ευημερία όλων και όχι στην ατομική ωφέλεια. Θεωρούμε ότι το ατομικό συμφέρον ισούται και εκπορεύεται από το κοινωνικό. Όταν ευημερεί και προκόβει η κοινωνία τότε και μόνο τότε ευημερεί και προκόβει το κάθε μέλος της ξεχωριστά.
Γι΄ αυτό και δε διστάζουμε να δηλώσουμε ανοικτά την αριστερή μας ταυτότητα. Σε αντίθεση με άλλους, δε ντρεπόμαστε για την πολιτική μας καταγωγή και πορεία, ούτε αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε ανεξάρτητοι -ή και απολίτικοι- χωρίς να είμαστε, όπως άλλοι επιχειρούν.

Ο αγώνας στις Αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία σε επίπεδο Περιφέρειας, όχι μόνο γιατί η Περιφέρεια βρίσκεται πιο κοντά και αφουγκράζεται καλύτερα τις ανάγκες και τις αγωνίες του πολίτη, σε σύγκριση με την κεντρική εξουσία. Αλλά κυρίως γιατί, για να επιτελέσει το ρόλο και να επιτύχει τους σκοπούς της επιβάλλεται να αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητές της και να διασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι. Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτά είναι η απαλλαγή της περιφέρειας από το σφιχτό εναγκαλισμό με το κράτος και τον ασφυκτικό έλεγχο του οικονομικού παρατηρητηρίου.


Τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας σήμερα, στην παιδεία, στην υγεία και στην παραγωγή, που διαλύονται, μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με έναν άλλο τρόπο στην Περιφέρειά μας, που την μαράζωσαν οι κυβερνητικές πολιτικές κι ο Καλλικράτης.

Με μια καινούρια ΑΥΤΟδιοίκηση, μέσω της οποίας  δεσμευόμαστε ρητά να αγωνιστούμε και να επιτύχουμε :

§        την κάλυψη πρώτα-πρώτα των πιο βασικών κοινωνικών αναγκών, για τη διασφάλιση της επιβίωσης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης ΟΛΩΝ των πολιτών της περιφέρειας

§        την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

§        την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ισόρροπη ανάπτυξη και τη μείωση των ανισοτήτων στην περιφέρεια

§        τη διεκδίκηση του μέγιστου δυνατού από τους εθνικούς πόρους και από το νέο ΕΣΠΑ για την Α. Μακεδονία και Θράκη.

§        την αναβάθμιση των υπηρεσιών της περιφέρειας και τη διασφάλιση της επάρκειας των υπαλλήλων της

§        τη διαχείριση των οικονομικών πόρων με τον πιο δίκαιο και διαφανή τρόπο, και τη διοχέτευσή τους για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι για τα αντιπαραγωγικά καταστροφικά σχέδια των μεγαλοεργολάβων, ώστε να καλυτερέψει το βιοτικό επίπεδο των άμεσα πληττόμενων συμπολιτών μας. Των εργαζόμενων, των ανέργων, των αγροτών, των μικρομεσαίων.

§        τη σύγκρουση με τις πολιτικές του μνημονίου, της μίζας, και της αρπαχτής.

Ο σκοπός μας είναι να θέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην υπηρεσία των πολιτών και μαζί τους να αναζωογονήσουμε τον τόπο μας.

Ο τόπος μας είναι όμορφος, προικισμένος από τη φύση, πολυπολιτισμικός.
Επομένως, επιβάλλεται να αναδείξουμε τα θετικά του στοιχεία και να υλοποιήσουμε το όραμά μας γι’ αυτόν. Να αγωνιστούμε μαζί με τους πολίτες της περιφέρειας :

Ø     για το σοβαρό σχεδιασμό στην αγροτική παραγωγή, με στόχο τη διατροφική επάρκεια και την προστασία των φυσικών πόρων,

Ø     για την προστασία και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων εμπόρων και επιχειρηματιών,

Ø     για τη στήριξη της εκπαίδευσης και στις τρεις βαθμίδες της και της έρευνας,

Ø     για την διατήρηση, ενίσχυση και αναβάθμιση των δημόσιων υγειονομικών δομών,

Ø     για την ήπια τουριστική ανάπτυξη με παράλληλη αξιοποίηση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Ø     για την προστασία του περιβάλλοντος
§        να αλλάξει ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων,
§        να μην περάσουν τα σχέδια για την εξόρυξη του χρυσού
§        να μην επιτρέψουμε την εξόρυξη των λιγνιτών στον κάμπο της Δράμας
§        να αλλάξει η όδευση του αγωγού ΤΑΠ έτσι ώστε να μην περνά από καλλιεργήσιμη γη,
§        να αποτρέψουμε την εγκατάσταση αποθηκών LNG σε περιοχές που εγκυμονούν κινδύνους για τους πολίτες,

Ø      για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών της Περιφέρειας, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρήσκευμα, καταγωγή.

Την αναγκαιότητα των προτεραιοτήτων που θέτουμε για τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, την αναδείξαμε με πολύμορφους τρόπους, τόσο στην κοινωνία, όσο και με τις προτάσεις που καταθέσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ.
Η παράταξή μας δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Υπάρχει, συμμετέχει, προτείνει και αγωνίζεται σταθερά στην περιφέρεια.
Υπερασπιστήκαμε το δημόσιο πλούτο και τα δημόσια αγαθά.
Επηρεάσαμε θετικά τις επιλογές του Περιφερειακού Συμβουλίου σε θέματα όπως η εξόρυξη του χρυσού, τα προβλήματα στον τομέα της κτηνοτροφίας, τα σοβαρά ζητήματα στο χώρο της Υγείας, το μεταναστευτικό κ.λπ.
Αναδείξαμε αιτήματα και αγωνίες κοινωνικών ομάδων, όπως οι ΙΔΑΧ, οι καθηγητές, οι κτηνοτρόφοι κ.α. Σταθήκαμε δίπλα τους και είμαστε μαζί τους στην προσπάθεια για τη δικαίωση των αγώνων τους.

Για όλα τα παραπάνω έχουμε εδώ και καιρό επεξεργαστεί θέσεις, των οποίων είμαστε σε φάση επικαιροποίησης
Αυτή η διαδικασία δε θα γίνει ερήμην των πολιτών της περιφέρειας. Αντίθετα, επιδίωξή μας είναι όλα αυτά να τα συζητήσουμε και να τα συνδιαμορφώσουμε με τους κοινωνικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής, καθώς και με τον κόσμο της εργασίας
Γι’ αυτό και τα σχήματά μας θα είναι πολύχρωμα, ανοιχτά στον κόσμο της εργασίας, στους νέους επιστήμονες, στην κοινωνία που πλήττεται.
Και μαζί μ’ αυτούς μπορούμε να αναλάβουμε τη διοίκηση της περιφέρειάς μας και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.
Γιατί είναι «καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
(υποψήφιος Περιφερειάρχης)

Γεννήθηκε το 1961 στην Προσοτσάνη Δράμας. Εργάζεται 30 χρόνια στα ασφαλιστικά ταμεία (ΤΑΠΟΤΕ, σήμερα στον ΕΟΠΥΥ).
Ζει και εργάζεται στην Καβάλα από το 1993.
 Από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στην ΚΝΕ και είναι μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του το 1989.
Δραστηριοποιήθηκε στην Οργάνωση Ασφαλιστικών Ταμείων του ΣΥΝ, στην οποία έχει διατελέσει και γραμ­ματέας. Έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δραστηριότητα στο χώρο των ασφαλι­στικών ταμείων και ήταν μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων του ΤΑΠ-ΟΤΕ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).
Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας (2002-2006), υποψήφιος Νομάρχης Καβάλας με το ΣΥΝ το 2006 και υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και 2009. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.
Από το 2005 έως το 2013 διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΥΡΤΟΥΡΗΣ
(υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ΔΡΑΜΑΣ)

Γιατρός Παθολόγος, Διευθυντής Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Δράμας. Εθελοντής γιατρός του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Δράμας. Μέλος του Συντονιστικού της ΝΕ Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ.
Γεννημένος το 1954, στον Βόλο. Σπούδασε Ιατρική στην Πάντοβα της Ιταλίας. Μεταπτυχιακές σπουδές στο management νοσοκομείων και στην ορθόδοξη θεολογία (βιοηθική).
Ενταγμένος στην Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια, μέσα από το αντιδικτατορικό κίνημα των Ελλήνων του εξωτερικού. Μέλος του ΚΚΕ το 1981. Μέλος της ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ και του Γραφείου της ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ την τριετία 1986-89. Από τα ιδρυτικά μέλη του Συνασπισμού της Αριστεράς στη Δράμα. Υποψήφιος βουλευτής του Συνασπισμού στις εκλογές του 1993.
Μετέχει σε πολιτικά και κοινωνικά κινήματα και δράσεις. Από τους πρωτεργάτες στο στήσιμο και την μέχρι τώρα λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Δράμας.
Είναι μόνιμα εγκατεστημένος στη Δράμα από το 1984, όπου και εργάζεται. Είναι σύντροφοι στη ζωή με την Δέσποινα Τσιολερίδου, από την Μικρόπολη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς στη Δράμα, με την οποία έχει δύο κόρες, την Μυρτώ και την Έλλη.

ΔΟΥΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
(υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ΕΒΡΟΥ)

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1949. Είναι Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από το 1976 ζει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά.
Από το 1978 έως το 1990 Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.
Αθλητής στίβου και μπάσκετ στον ΕΘΝΙΚΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ. Μέλος Διοίκησης πολλών αθλητικών και πολιτιστικών Σωματείων.
Συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά κινήματα της περιοχής.
Επιβλέπων μηχανικός στο έργο κατασκευής του υδροταμιευτήρα της ΔΕΥΑΑ και του Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου της Μητρόπλης Αλεξ/πολης.
Μέλος Ν.Ε. Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ, του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης για το νομό Εβρου. 

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ
(υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ΚΑΒΑΛΑΣ)

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1961. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Ζει μόνιμα στην Καβάλα και εργάζεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, στη Διεύθυνση Υδάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Είναι παντρεμένος με τη Θωμαή Βασιλείου υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το Νομό Καβάλας στις εθνικές εκλογές του 2012. Έχουν ένα παιδί.
Εργάστηκε 17 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας και εν συνεχεία για μεγάλο χρονικό διάστημα ως ιδιωτικός υπάλληλος.
Γιος του Άγγελου Λασκαρίδη, ιστορικού στελέχους της αριστεράς, με πλούσια πολιτική δράση, ο οποίος εξελέγη βουλευτής της ΕΔΑ στις βουλευτικές εκλογές των ετών 1956, 1958 και 1961. Ως εκ τούτου κινείται στο χώρο της αριστεράς ανέκαθεν, στο πλαίσιο της οικογενειακής προοδευτικής αριστερής παράδοσης.
Δραστηριοποιείται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχοντας ενεργά στα όργανα του κόμματος. Υπήρξε Υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καβάλας το 2010 και είναι εκλεγμένος Γραμματέας του Συλλόγου εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
(υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης).

Γεννήθηκε στο Αγίασμα Καβάλας το 1963.
Σπούδασε στην Αθήνα, στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών & Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) με ειδίκευση στην Ελεγκτική και Δημόσια Διοίκηση. Μιλάει Αγγλικά και γερμανικά.
Ζει μόνιμα στην Ξάνθη από το 1989. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε Α.Ε. ως Προϊστάμενος Οικονομικού τμήματος και κοστολόγησης. Το 1995 διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως Οικονομολόγος. Υπήρξε Διευθύντρια στο 8ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Σήμερα υποδιευθύντρια στο 2ο ΓΕΛ Ξάνθης.
Από το 1983 μέλος της νεολαίας «Ε.Κ.Ο.Ν Ρήγας Φεραίος».
Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης από το 1997-2001, Γ. Γραμματέας της Ε.Ε της ΟΛΜΕ, εκλεγμένη από το 15ο συνέδριο με το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝ.Ε.Κ., και αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Ξάνθης από το 2012 μέχρι σήμερα.
Αγαπημένο μότο : «Ουκ εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλά εν ολίγοις πολλά»

ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
(υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης)

Γεννήθηκε στα Παγούρια του Ν. Ροδόπης το 1959.
Σπούδασε Εργοδηγός Μηχανολόγος στη Θεσσαλονίκη.
Ζει μόνιμα στην Κομοτηνή.
Εργάστηκε στην ΕΑΣ Ν. Ροδόπης από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. 
Από τα σπουδαστικά του χρόνια εντάχθηκε στην Αριστερά και ήταν από τα Ιδρυτικά στελέχη του Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή.
Διετέλεσε γραμματέας της Ν.Ε. Ροδόπης του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρόσφατα. Είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.
Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε Γραμματέας του Δ.Σ Εργαζομένων της ΕΑΣ, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και Ομόσπονδο μέλος της ΟΣΕΓΟ.

Δραστηριοποιείται στα κινήματα της περιοχής και ιδιαίτερα ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews