inkomotininews@gmail.com

Ανεστάλη η απεργία των φαρμακοποιών μέχρι την Παρασκευή

Ανέστειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος την απεργιακή του κινητοποίηση, τη συνεχίζει όμως από την Παρασκευή 14 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 17/3.

Όπως επισημαίνεται...
...σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται στην εφαρμογή των μέτρων «που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ η Τρόικα και το Υπουργείο Ανάπτυξης», ενώ υπογραμμίζεται ακόμη πως με την αναστολή της απεργίας δίνεται η ευκαιρία σε όσους έχουν ανάγκη να προμηθευθούν τα φάρμακα τους και να μη δημιουργηθεί οποιαδήποτε πρόβλημα στην φαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, «η Τρόικα αποβλέπει στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και στην ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, που επιθυμούν τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ, τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων, και τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού – ασθενούς».

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της Τρόικας με την κυβέρνηση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews