inkomotininews@gmail.com

Το ΠΑΜΕ προσδιόρισε τα Μέτωπα Πάλης

Με τη συμμετοχή 370 συνδικαλιστών από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και αγωνιστικά ψηφοδέλτια απ' όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ...
...στο Αμφιθέατρο ΜΑΧ του Πολυτεχνείου στην Αθήνα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν: Ο Βαλεντίν Πάτσο, αναπληρωτής γ.γ. της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΠΣΟ ήταν ο Γιώργος Μαυρίκος, γγ της Ομοσπονδίας, ενώ παραβρέθηκε και ο Γιασίμ Τσίκα, στέλεχος της ΠΣΟ από την Τυνησία. Ο Παναγιώτης Μαυρίκης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ. Ο Γιώργος Γκιγκόπουλος, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Η Μαιρίνη Στεφανίδη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Η Ρόζα Κότσιφα, μέλος της Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Η συνεδρίαση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 15 χρόνων ζωής και δράσης του ΠΑΜΕ, που ιδρύθηκε στις 3 Απριλίου 1999. Βάση για την πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε, με δεκάδες παρεμβάσεις από τους συνδικαλιστές, αποτέλεσε το Κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς την εργατική τάξη για την ανασύνταξη του κινήματος. Στη συνεδρίαση, αναδείχτηκαν τα θετικά βήματα που κατέγραψαν στη λειτουργία και τη δράση τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Μεταφέρθηκε πείρα από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, παρουσιάστηκαν θετικά παραδείγματα από την παρέμβαση στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς δυσκολίες και αδυναμίες στη δουλειά μας, για τη λειτουργία της Εκτελεστικής Γραμματείας, των τοπικών και κλαδικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ.

Με επίγνωση της ευθύνης που κουβαλάει το ΠΑΜΕ, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις αδυναμίες, στις καθυστερήσεις και τις δυσκολίες, που με απαιτητικότητα και μεγαλύτερη επιμονή πρέπει να αντιμετωπιστούν, προκειμένου να δοθεί νέα δυναμική στην ανασύνταξη του κινήματος, να δυναμώσει η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Στην οργάνωση της πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Αναλύθηκαν, επίσης, τα μέτωπα πάλης, όπου το ΠΑΜΕ επικεντρώνει τη δράση του και αφορούν οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνολικά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Στο πλαίσιο αυτό, για το επόμενο διάστημα σχεδιάζουμε και προετοιμαζόμαστε για τα παρακάτω μέτωπα πάλης:

- Προστασία των ανέργων και πάλη για την εξάλειψη της ανεργίας μέσα από άλλο δρόμο ανάπτυξης.

- Αγώνας για την Υγεία της εργατικής και λαϊκής οικογένειας, για το δικαίωμα στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και Πρόνοια και αδιάλλακτη πάλη για την κατάργηση του αίσχους της εμπορευματοποίησης των αναγκών του λαού.

- Μέτωπο πάλης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.


- Οι ιδιωτικοποιήσεις.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews