inkomotininews@gmail.com

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Κομοτηνής

Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και την τοπική μονάδα ΠΕΔΥ, επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Αρκαδίας και μέλος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου στον τομέα της υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Ζαχαριά...
...τον οποίο συνόδευαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Κώστας Μορφίδης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Απόστολος Κουτάβας.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κώστα Ναλμπάντη αλλά και με προσωπικό του ιδρύματος, και έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα και τις ελλείψεις.

«Το δικαίωμα στην υγεία είναι ένα καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα» τόνισε ο κ. Ζαχαριάς, και υπογράμμισε: «Θα πρέπει και τα κόμματα και οι πολίτες και οι υποψήφιοι που θέλουν να ενεργοποιηθούν και να εκπροσωπήσουν τους συμπολίτες τους, να δραστηριοποιηθούν και στα ζητήματα υγείας, όχι απλά να τα εντοπίσουν, αλλά να προτείνουν λύσεις και να αγωνιστούν γι’ αυτές. Ό,τι και να λένε οι αρχές των νοσοκομείων ή ο υπουργός υγείας, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η δημόσια υγεία χωρίς χρηματοδότηση, και η τεράστια υποχρηματοδότηση της τάξης του 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια του δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας οδηγεί στην καταρράκωση όλων μας». 


«Αυτό που εμείς θέλουμε είναι ένα σύστημα δημόσιας υγείας που δεν θα πετάει ανθρώπους έξω», σημείωσε ο κ. Μορφίδης, συμπληρώνοντας: «Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να προτείνουμε το κάτι διαφορετικό που όλοι περιμένουμε, αυτό που εμείς θέλουμε, ένα σύστημα δημόσιας υγείας που δεν θα αφήνει τους φτωχούς να πεθαίνουν, που θα είναι φιλικό προς όλους τους πολίτες. Αυτό μέσα από το πρόγραμμά μας και μέσα από την προσπάθειά μας και μέσα από την κινητοποίηση που θα κάνουμε με την υπόλοιπη κοινωνία ελπίζουμε ότι θα το διορθώσουμε στο μέλλον».

«Η σημερινή διοίκηση της περιφέρειας ΑΜ-Θ μαζί με την αντιπολίτευση παρέπεμψαν στις καλένδες το καινούργιο νοσοκομείο της Κομοτηνής», επισήμανε ο κ. Κουτάβας, και πρόσθεσε: «Παχιά λόγια από πλευράς υπεύθυνων κυβερνητικών χειλέων, τόσο της κυβέρνησης Σαμαρά όσο και Παπανδρέου, τη στιγμή που και η σημερινή διοίκηση της περιφέρειας ΑΜ-Θ, μαζί με την αντιπολίτευση, παρέπεμψαν στις καλένδες το καινούργιο νοσοκομείο της Κομοτηνής.
Η νέα διοίκηση που θα αναλάβει την περιφέρεια ΑΜ-Θ μετά τις εκλογές, η Ριζοσπαστική Συνεργασία δεσμευόμαστε να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ούτως ώστε να ξεκινήσει όχι μόνο η μελέτη αλλά να προχωρήσει το καινούργιο νοσοκομείο της Κομοτηνής που το χρειάζεται και η πόλη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews