inkomotininews@gmail.com

"ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ" - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ COCA COLA-3E

Η ΓΣΕΕ και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ), στηρίζουν από κοινού την πρωτοβουλία της Π.Ο.Ε.Ε.Π και των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Πάτρας και Βόλου, πανελλαδικής εκστρατείας διαμαρτυρίας και συλλογής υπογραφών, με σκοπό...
...την ανάδειξη και εν τέλει την αναστροφή της αντεργατικής - αντιαναπτυξιακής πολιτικής της πολυεθνικής εταιρείας Coca Cola Τρία Έψιλον.

Η εκστρατεία, που θα διαρκέσει όσο χρειαστεί, διεξάγεται διαδικτυακά μέσα από την ανεξάρτητη ιστοσελίδα διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.elastithesitous.gr.

Όταν ξεπεραστούν οι 100.000 υπογραφές σε Εθνικό Επίπεδο, οι φορείς που διοργανώνουν τη διαδικτυακή εκστρατεία θα παραδώσουν απευθείας τις υπογραφές στη Διοίκηση της Coca Cola 3E και στην Κυβέρνηση.

Αν παρά ταύτα, η εταιρεία Coca Cola 3E αγνοήσει την ισχυρή βούληση και διαμαρτυρία των ελληνικών συνδικάτων και των Ελλήνων εργαζομένων-καταναλωτών, θα ξεκινήσει αμέσως η δεύτερη φάση διεύρυνσης της εκστρατείας, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την ευαισθητοποίηση - ενεργοποίηση της μεγάλης οικογένειας των  Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, των Ευρωπαίων εργαζομένων – καταναλωτών, για τη συλλογή 1.000.000 υπογραφών, που θα παραδοθούν στα κεντρικά της μητρικής εταιρείας της Coca Cola στην Ατλάντα και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.

Το κείμενο διαμαρτυρίας των φορέων που διοργανώνουν τη διαδικτυακή εκστρατεία:

«Η επιχείρηση της Coca Cola Τρία Έψιλον που ξεκίνησε από την Ελλάδα και επεκτάθηκε με τεράστια κερδοφορία σε πολλές χώρες του εξωτερικού, μετά το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων σε όλη τη χώρα, τη μεταφορά της έδρας στην Ελβετία, και άλλων δραστηριοτήτων της εκτός Ελλάδας, τώρα προχωράει ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη απαξίωση των εργοστασίων της στη χώρα μας.

Χωρίς κανένα αίσθημα εταιρικής ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, και με μοναδικό στόχο την περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της, η COCA COLA 3Ε έχει προχωρήσει σε κλείσιμο κρίσιμων τοπικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, διακοπή δραστηριοτήτων, περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα την κλιμακούμενη ένταση εταιρίας και εργαζομένων.
 
Οι αποφάσεις αυτές έχουν οδηγήσει στην ανεργία και την οικονομική ανέχεια εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Εργαζόμενοι του κλάδου αντιστέκονται σ' αυτές τις αποφάσεις και επιχειρούν να τις αντιστρέψουν πραγματοποιώντας πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταδιώκονται γι' αυτή τους τη δράση. Αυτούς τους εργαζόμενους δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους!

Όλοι εμείς οι συνδιοργανωτές της παρούσας μαζικής διαμαρτυρίας και υπογράφοντες το παρόν ψήφισμα, απαιτούμε από τη διοίκηση της εταιρίας να πάρει πίσω τις αντικοινωνικές και εκβιαστικές αποφάσεις της. Η διαμαρτυρία μας διεξάγεται διαδικτυακά μέσα από την ανεξάρτητη ιστοσελίδα διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, με την επωνυμία "ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ" στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.elastithesitous.gr.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση ν' αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, κάνοντας όλες τις απαιτούμενες πολιτικές παρεμβάσεις που θα προωθούν το άνοιγμα των κλειστών εργοστασίων και τη δημιουργία νέων.

Απαιτούμε πίσω καθεμιά από τις χαμένες θέσεις εργασίας.

Ας στείλουμε λοιπόν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Coca Cola 3E: πως οι πολίτες αυτής της χώρας, οι εργαζόμενοι και καταναλωτές των προϊόντων της, δεν είμαστε διατεθειμένοι ν' ανεχτούμε πλέον τέτοιου είδους συμπεριφορές. Οι εταιρείες και δη οι πολυεθνικές εταιρείες που οφείλουν το επιχειρηματικό τους μέγεθος στους Έλληνες πολίτες και εργαζόμενους, επιβάλλεται να σέβονται τους εργαζόμενους-καταναλωτές και τα δικαιώματά τους.


Ας χαράξουμε τα όρια της ανοχής μας ακριβώς εδώ κι ας δημιουργήσουμε ένα κύμα διαμαρτυρίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τόσο μαζικό ώστε να μην είναι δυνατόν να αγνοηθεί!


Όταν ξεπεράσουμε τις 100.000 υπογραφές, οι φορείς που υποστηρίζουμε την καμπάνια, θα τις παραδώσουμε απευθείας στη Διοίκηση της Coca Cola 3E και στην Κυβέρνηση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews