inkomotininews@gmail.com

Αυτόνομο ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές από το DEB;

Την προοπτική κατάρτισης αυτόνομου συνδυασμού, με πλήρη σύνθεση μειονοτικών υποψηφίων, ενόψει των ευρωεκλογών του προσεχούς Μαΐου, φέρεται να εξετάζει σοβαρά την τρέχουσα περίοδο το DEΒ...
...(Κόμμα Ισότητας-Ειρήνης-Φιλίας), σύμφωνα με πληροφορίες.

Παρά το γεγονός – το οποίο δεν μπορεί παρά να γνωρίζουν στο DEB – οτι ένα τέτοιο σχήμα είναι αδύνατο να κατακτήσει το εκλογικό όριο του 3% και πολύ περισσότερο να ξεπεράσει το 4% για την εκλογή ευρωβουλευτή.

Αντικίνητρο για ένα τέτοιο εγχείρημα, αποτελεί πάντως η πρόσφατη αποτυχία των ανεξάρτητων συνδυασμών σε Κομοτηνή και Ξάνθη, που είχε ως συνέπεια να ενσωματωθούν οι υποψήφιοι τους σε άλλους συνδυασμούς.

Την ίδια στιγμή εκφράζονται φόβοι στο εσωτερικό της μειονότητας ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να λειτουργήσει διασπαστικά για τους μειονοτικούς ψηφοφόρους που θα ηθελαν να δουν ένα στέλεχός τους να εκλέγεται στην ευρωβουλή με κάποιον από τους συνδυασμούς των πολιτικών κομμάτων.

Ήδη πάντως έχει γίνει πρόταση από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στον πρώην βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ να μετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, ενώ κι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη ετοιμάζεται να τοποθετήσει υποψήφιο ευρωβουλευτή από τη μειονότητα.


Δ.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews