inkomotininews@gmail.com

Πειράματα χημείας στην Τουρκία πραγματοποίησε το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής κατά το σχολικό έτος 2013 – 2014 συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα και συνεργάζεται με διάφορα σχολεία της Ευρώπης.

Ένα από τα προγράμματα αυτά υλοποιείται από τους καθηγητές των Φυσικών Επιστημών μέσω...
...του eTwinning και έχει τίτλο “Making Experiments – Learning Different Cultures”, στο οποίο το σχολείο συνεργάζεται με το ιδιωτικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης Terakki Vakfi Okullari που διαθέτει άριστες εγκαταστάσεις και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη δύο εκπαιδευτικών των Φυσικών Επιστημών και δέκα τεσσάρων μαθητών του σχολείου, για την πραγματοποίηση πειραμάτων Χημείας και Φυσικής, αλλά και συζήτησης γύρω από τα παραδοσιακά μουσικά όργανα και τραγούδια των δυο χωρών.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε μια σειρά πειραμάτων Χημείας σχετικών με το αναλυτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο ελληνικό δημόσιο σχολείο, όπως οι οξειδοαναγωγικές αντιδράσεις, το κάτοπτρο αργύρου, η παρασκευή δυσδιάλυτων αλάτων, η διάσπαση πολυμερών, η περιοδικότητα των στοιχείων και η τιτλοδότηση διαλυμάτων, που τους εντυπωσίασαν όπως τα πυροτεχνήματα και η «οδοντόκρεμα του ελέφαντα».

Προσθήκη λεζάντας
Τα πειράματα Φυσικής ήταν σχετικά με τις καθοδικές ακτίνες (σωλήνας Crookes) και την κατασκευή ενός «μηχανικού εντόμου» (Bristlebot).

Οι μαθητές του σχολείου έδειξαν παράλληλα τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες στους Τούρκους συμμαθητές τους, παίζοντας κλασσικά κομμάτια στο πιάνο και τραγουδώντας παραδοσιακά κομμάτια της περιοχής μας.

Η επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη τους έδωσε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν μεταξύ άλλων την Αγιά Σοφιά, το Βασιλικό Υδραγωγείο, τη Μονή της Χώρας με τα μοναδικά ψηφιδωτά,  τη Ζωοδόχο Πηγή του Μπαλουκλί ή Παναγία Μπαλουκλιώτισσα, κα την Παναγία των Βλαχερνών όπου έψαλλαν και τον Ακάθιστο  Ύμνο.  


Η φιλοξενία των Τούρκων ήταν άριστη και η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews