inkomotininews@gmail.com

Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης: «Τίτλοι τέλους για την πρόγνωση και τη διάγνωση με τον ΕΟΠΥΥ»

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης», υπενθυμίζει τις οφειλές του κράτους προς τα διαγνωστικά κέντρα, και αναφέρει:

«Το κράτος απέδρασε από το κόστος υγείας.

Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το 2014 για τις εργαστηριακές εξετάσεις δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων, ιδίως με τις αυξημένες ανάγκες εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων από τον ιδιωτικό τομέα μετά το κλείσιμο των δημόσιων πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Για το 2013 οι εργαστηριακοί ιατροί δεν έχουν πληρωθεί το τελευταίο τετράμηνο του 2013, ενώ χρωστούμενο είναι το 10% του 2012 και του 2013. Η επιβαλλόμενη καταχρηστική επιστροφή χρήματος για το 2013, είναι έξι μήνες στους δώδεκα. Για το τρέχον έτος η εκτίμηση είναι ότι θα πληρωθούν συνολικά τέσσερις μήνες στους δώδεκα, ποσό που δεν είναι ικανό να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες συντήρησης του ιατρικού εξοπλισμού, ούτε του απαιτούμενου ποιοτικού ελέγχου.

Σε τροχιά χρεοκοπίας βρίσκονται το μικρό / μικρομεσαίο εργαστήριο όπου καλύπτονται οι ανάγκες των ασφαλισμένων σε όλη την επικράτεια, δίνοντας πεδίο δράσης στο οργανωμένο επιχειρηματικό κεφάλαιο.

Ακάλυπτοι θα μείνουν οι ασφαλισμένοι από τις ανάγκες πρόληψης και διάγνωσης, καθώς είναι απίθανο να μπορούν να καλύπτονται μέσω του ΕΟΠΥΥ.


Επιτακτική είναι η ανάγκη για αύξηση του προϋπολογισμού του Οργανισμού για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε πρόληψη και διάγνωση των ασφαλισμένων, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς επιστημονικές οδηγίες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews