inkomotininews@gmail.com

Σ. Σακοράφα: «Η ανατροπή, επιλογή σωτηρίας για την Ελλάδα»

Κάλεσμα για στήριξη της ανατροπής στην Ελλάδα και την Ευρώπη, απηύθυνε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα κατά την επίσκεψη της στην Κομοτηνή.

Η κ. Σακοράφα συνοδευόμενη από την υποψήφια δήμαρχο Ελένη Λαφτσή επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Κομοτηνής...
...όπου συνομίλησαν με εργαζόμενους. «Η κυβέρνηση μέσα από την πολιτικές που εφαρμόζει εξαθλιώνει και καταρρακώνει όχι μόνο τον πληθυσμό αλλά και κάθε θεσμό που εξυπηρετούσε τις ανάγκες των πολιτών», σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έκανε λόγο «για καταπάτηση του συντάγματος και καταστρατήγηση της δημοκρατίας στη χώρα». «Η βουλή νομοθετεί μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πράγμα που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ελληνική ιστορία, φαντάζομαι και ποτέ στον κόσμο πουθενά», πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και το πρωτογενές πλεόνασμα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η ελληνική οικονομία παρουσιάζει ύφεση της τάξεως του 4%, «κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλεόνασμα έτσι όπως θα έπρεπε να υπάρχει μέσα από μία ανάπτυξη η οποία δεν έχει έρθει ποτέ και για την οποία ενώ όλοι συζητάμε, κανείς δεν κάνει τίποτα.  Άρα λοιπόν αυτό το πλεόνασμα των 500 εκ. θα έπρεπε να μοιραστεί στους Έλληνες πολίτες.  Αυτή τη στιγμή μοιράζεται ως επίδομα σε κάποιες κατηγορίες ανθρώπων. Εγώ θα ήθελα ακόμα και από αυτή τη διαδικασία, ακόμα και ένα ευρώ να πάει στους μισθούς που κόπηκαν. Είναι μία πλασματική διαδικασία και πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι δεν πρέπει να συναινέσει. Το πλεόνασμα προήλθε από τις περικοπές, το κόψιμο των συντάξεων».   

Η Ελένη Λαφτσή σε δηλώσεις της έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης του Σισμανόγλειου, πριν τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου.

Επίσης, σε συνάντηση με τη διοίκηση του συνεταιρισμού καπνοπαραγωγών Θράκης, τόσο η κ. Σακοράφα όσο κι η υποψήφια δήμαρχος, υπογράμμισαν την αναγκαιότητα στήριξης του προϊόντος του καπνού.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μέρος και σε ανοιχτή εκδήλωση που οργάνωσε η δημοτική παράταξη «ΠΟΛΗτική Ανατροπή» με θέμα την τοπική ανάπτυξη και τον ρόλο της αυτοδιοίκησης, όπου για μια ακόμη φορά κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την ανατροπή, ως επιλογή σωτηρίας της χώρας.

Από την πλευρά της η κ. Λαφτσή παρουσίασε προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται η ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων προς τον Δήμο και η απαλλαγή για εύλογο χρονικό διάστημα από τα δημοτικά τέλη νέων επιχειρήσεων, η δημιουργία συμβουλευτικού γραφείου για την κοινωνική οικονομία, τα ζητήματα του τουρισμού, των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες. Επιπλέον σημείωσε τη σημαντική συμβολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην τοπική ανάπτυξη, επισημαίνοντας εξάλλου και τη θέληση της για εξεύρεση βιώσιμων λύσεων για τον  ποδηλατόδρομο. 


Δ.Α.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews