inkomotininews@gmail.com

Η Γενική Συνέλευση των Αστυνομικών της Ροδόπης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 20η τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, που είχε ως κεντρικό μήνυμα «ΜΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ – ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ, ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΜΑΣ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΟΑΙΟΣΥΝΗ!».

Κατά τη διάρκεια...
...της Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν ο Διοικητικός και ο Οικονομικός απολογισμός, και ο Οικονομικός προϋπολογισμός του 2014, οι οποίοι εγκρίθηκαν από το Σώμα.

Παράλληλα, έγινε αναλυτική ενημέρωση για θέματα Οικονομικά και Μισθολογικά από τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Αντώνη Ζαχαριουδάκη, καθώς και για θέματα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, από τον Τμηματάρχη του Τμήματος Αποδοχών και Ασφάλισης της Διεύθυνσης Οικονομικών του Αρχηγείου και Εκπρόσωπος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στο ΤΕΑΠΑΣΑ, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Κωνσταντίνο Πλατιά, και τον Ανθυπαστυνόμο  κ. Βασίλη Πανταζή του Κλάδου  Οικονομικοτεχνικών & Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τις εργασίες τίμησαν με την παρουσία τους: ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής π. Χρυσοβαλάντης Δήμου, ο πρόεδρος της Σ.Ε.Υ. Ορεστιάδας κ. Ηλίας Ακίδης, ο τέως Πρόεδρος της Σ.Ε.Α.Υ. Ορεστιάδος κ. Παντελής Δημούτσης, ο πρόεδρος της Σ.Ε.Α.Υ. Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου, ο Πρόεδρος της Σ.Κ.Α.Ν. Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Μαλλικόπουλος, ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ. κ. Πέτρος Δεμερτζίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ροδόπης κ. Χρήστος Κερζεβάνης, ο Πρόεδρος του παραρτήματος Ροδόπης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) κ. Σταύρος Βαβαΐτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Α.Δ. Ροδόπης Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σπυρίδων Φλώρος, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σωτήριος Καραπέτσας, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γεώργιος Πετρίδης,  εκπρόσωπος του Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ, από τη Νομαρχιακή επιτροπή του Κ.Κ.Ε. Ροδόπης ο κ. Νικόλαος Βαριεμίδης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης των ΑΝ.ΕΛ. κ. Κωνσταντίνος Βουζουκίδης, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό δηλώνοντας την συμπαράστασή τους στους αστυνομικούς.

Η Πρόεδρος κ. Σταυρούλα Τζατζανά, στην ομιλία της αναφέρθηκε στον διαχρονικό εμπαιγμό που υφίστανται οι αστυνομικοί υπάλληλοι από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις και στα αισθήματα λύπης αλλά και αγανάκτησης που αυτό προκάλεσε στους Έλληνες αστυνομικούς, στην οικονομική λεηλασία που υπέστησαν οι αστυνομικοί τα τελευταία έτη- παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Πρωθυπουργού ότι θα προστατεύσει και θα αποκαταστήσει τους μισθούς τους, στη «ληστρική» επίθεση που δέχθηκε το αποθεματικό του ταμείου του Ιδρύματος «Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας», στη θεσμική απαξίωση και στην καταστρατήγηση θεσπισμένων εργασιακών δικαιωμάτων των Αστυνομικών από την Φυσική ηγεσία, στον «βιασμό» του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής με την μετατροπή μέρους των εγκαταστάσεων του σε Κέντρο Φύλαξης Αλλοδαπών καταγγέλλοντας τη μη υλοποίηση της δέσμευσης του κ. Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη περί προσωρινότητας της λειτουργίας του συγκεκριμένου Κ.Φ.Α. εντός των εγκαταστάσεων της αστυνομικής σχολής, αλλά και την πειθαρχικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης εκ μέρους της Ηγεσίας του Σώματος και απευθυνόμενη στα μέλη της Ε.Α.Υ. Ροδόπης δήλωσε: 

«Οι διώξεις δεν θα πρέπει ούτε για μία στιγμή να σας φοβίσουν και να κάμψουν το αγωνιστικό σας φρόνημα, όπως δεν φόβισαν και δεν θα κάμψουν εμένα που υπήρξα η διωκόμενη. Συνεχίζουμε  μαζί με την κοινωνία, μέχρι να πετύχουμε την επαναφορά της λειτουργίας της σχολής μας όπως αυτή λειτουργούσε πριν την αποφράδα νύχτα της 3 - 4 Αυγούστου 2012. Όσο και να κυνηγηθούμε δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουμε ή να αποδεχθούμε την μετατροπή ενός Πανεπιστημίου σε Φυλακή». Κατήγγειλε ακόμη τις προσπάθειες χρησιμοποίησης των αστυνομικών ως καταστολέων των αυτονόητων κοινωνικών αντιδράσεων και  καταδίκασε τέτοιου είδους πρακτικές που  φέρνουν τους αστυνομικούς απέναντι στην κοινωνία και τους δίκαιους αγώνες της, και συγκεκριμένα σημείωσε:



Το συνδικαλιστικό μας κίνημα έδωσε μεγάλο αγώνα για τον εκδημοκρατισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, φέραμε αποτελέσματα στη βάση και συνεχίζουμε δυνατά ως την πλήρη δικαίωση του όμορφου αυτού αγώνα μας.  Γι’ αυτό και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν ούτε να μας αποκαλεί «μπάτσους», αλλά ούτε και χρησιμοποιώντας κυβερνητικές εξουσίες να προσπαθεί να μας μετατρέψει σε «μπάτσους». Αρνούμαστε κατηγορηματικά την χρησιμοποίηση μας για εξυπηρέτηση πολιτικών ή κομματικών σκοπιμοτήτων. Δηλώνουμε ρητά ότι οι Έλληνες αστυνομικοί είναι ταγμένοι αποκλειστικά στην υπηρεσία και στην προστασία του λαού, της δημοκρατίας, των δημοκρατικών θεσμών και του Συντάγματός μας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν άλλο να μας θεωρεί και να μας αντιμετωπίζει ως «δεδομένους».

Τέλος ανέδειξε το δίκαιο αίτημα και την άμεση αναγκαιότητα του χαρακτηρισμού του επαγγέλματος του αστυνομικού, ως επικίνδυνου.

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. βραβεύθηκαν τα μέλη της Ε.Α.Υ. Ροδόπης που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις-διαμαρτυρίες του έτους 2013.


Τέλος, εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ στο οποίο καταγράφονται τα θεσμικά, οικονομικά, ασφαλιστικά και τοπικά αιτήματα ως προς τα οποία η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάδειξη και προώθησή τους προς επίλυση, με εντατικοποίηση των μορφών των αγώνων όπου και αν αυτό χρειαστεί. 

Ολόκληρη η ομιλία της κυρίας Τζατζανά:

«Σεβασμιότατε

Κυρίες και κύριοι προσκεκλημένοι

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σας καλωσορίζω στην 20η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας.
Είμαστε  ιδιαίτερα χαρούμενοι που η τοπική κοινωνία και οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων του τόπου μας, δίνουν το δικό τους παρών σε κάθε αγωνιστικό κάλεσμα της Ένωσής μας.
Δυστυχώς όμως στα καλέσματα τα δικά μας, αλλά και της κοινωνίας, δεν ανταποκρίνεται το ίδιο θερμά  η Κυβέρνηση και προς μεγαλύτερη ακόμη λύπη μας, το ίδιο ισχύει και για τη Φυσική μας Ηγεσία.
Κάθε μέρα που περνάει τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες μιας πικρής πραγματικότητας.
 Παρότι διαχρονικά υπηρετούμε πιστά το καθήκον μας, ταγμένοι στη  διασφάλιση της εσωτερικής ασφάλειας της πατρίδας μας, του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και των θεσμών, δίνοντας χωρίς αναστολή και δεύτερη σκέψη και την ίδια μας τη ζωή αν χρειαστεί, προκειμένου να προστατεύσουμε τους πολίτες της χώρας μας από οποιονδήποτε κίνδυνο ή απειλή της δημόσιας ασφάλειας….. τελικά όλα αυτά δεν αναγνωρίζονται από την Πολιτεία στο μέτρο που θα έπρεπε , που δικαιούμαστε και που όλα τα πολιτικά κόμματα εξουσίας μας υπόσχονται προεκλογικά, προκειμένου και μέχρι να υφαρπάξουν την ψήφο μας. Την συνέχεια την γνωρίζετε καλά συναδέλφισες και συνάδελφοι, αφού κι εσείς οι ίδιοι καθημερινά μου την εκφράζετε στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις μας. Μας ξαναθυμούνται στην επόμενη προεκλογική τους εκστρατεία κι αντί να απολογηθούν γι΄αυτά που υποσχέθηκαν και δεν τήρησαν, χωρίς καμία αναστολή, μας κοιτούν στα μάτια και ζητούν ξανά την εμπιστοσύνη μας.
.
Εξάλλου το έργο το έχουμε δει και το έχουμε ξαναδεί κατ΄ επανάληψη….. Μόνο που τα τελευταία χρόνια αυτό το έργο έχει μετατραπεί πλέον σε ταινία τρόμου…
Διαχρονικά η λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, βασιζόταν κατά κύριο λόγο στο αστείρευτο φιλότιμο των αστυνομικών που την υπηρετούσαν και την υπηρετούν.
Δεν θέλουμε και δεν αξιώσαμε ποτέ ανταλλάγματα για την προσφορά μας αυτή και το αποδείξαμε. Ο λόγος είναι ένας και απλός. Υπηρετούμε ευσυνείδητα τον Έλληνα πολίτη, ταγμένοι με ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία στο ιερό, για εμάς, καθήκον που μας ανατέθηκε από την Ελληνική Πολιτεία.    
Η διαχρονική και συνεχώς αυξανόμενη όμως θεσμική και  οικονομική (γιατί πρέπει να τα λέμε κι αυτά για να τα γνωρίζει ο κόσμος) απαξίωση, που επιδεικνύεται από την Πολιτεία, στους σκληρά και σε αντίξοες συνθήκες εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία υπαλλήλους, ήρθε και μας γέμισε πλέον με συναισθήματα λύπης, απογοήτευσης και δικαιολογημένου θυμού.
Θυσιάζουμε την προσωπική μας ζωή, εργαζόμαστε σε συνθήκες σκληρές και επικίνδυνες, χωρίς τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την απαιτούμενη εκπαίδευση, στερούμαστε τις οικογένειές μας, δίνουμε την ίδια μας τη ζωή θυσία στο βωμό του καθήκοντος…. και πως αντιμετωπιζόμαστε τελικά;;;
Οι Κυβερνήσεις αντί να αναγνωρίσουν το αυτονόητο του επικινδύνου της εργασίας μας, δείχνοντας τον οφειλόμενο σεβασμό στη θυσία και στη μνήμη των 134 πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αστυνομικών (από το 1984 μέχρι και σήμερα), συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν. Λόγια, λόγια, προεκλογικές υποσχέσεις και από πράξεις ΤΙΠΟΤΕ…..
Στις δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις τους και καλά αναγνωρίζουν την προσφορά μας και το έργο μας, αλλά η πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν κάθε φορά απέχει χιλιόμετρα μακριά…..

Ψωροκώσταινες του Ελληνικού δημοσίου ήταν πάντα οι Έλληνες αστυνομικοί. Κατέταξαν το μισθολόγιό μας στα ειδικά μισθολόγια και ο κοινός νους ακούγοντας τον όρο αυτό, οδηγείται μοιραία στη σκέψη ότι έχουν και οι αστυνομικοί προνομιούχο μισθολόγιο…..
            Η αλήθεια όμως είναι κυρίες και κύριοι, ότι ο όρος που αποτύπωνε και αποτυπώνει την πραγματικότητα για το μισθολόγιο των αστυνομικών, είναι ειδικό φτωχολόγιο και όχι ειδικό μισθολόγιο. Ποτέ οι αστυνομικοί δεν απολάμβαναν των προνομίων που διδόταν στους υπαλλήλους των υπολοίπων κλάδων των ειδικών μισθολογίων.

            Ακόμη όμως κι αυτό το φτωχολόγιο, ήρθαν με τα αλλεπάλληλα μνημόνια και το λεηλάτησαν αλύπητα.  Περικοπές που άγγιξαν και ξεπέρασαν το 40% των ήδη πενιχρών μισθών μας. Έφτασαν τον αστυνομικό στο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, χωρίς όμως να φροντίσουν καν για την εναρμόνιση με την εργατική νομοθεσία όσον αφορά παροχή εργασίας σε ημέρες εξαιρέσιμες και αργίες ή υπερωρίας ή νυχτερινής απασχόλησης…. για την οποία μας αποζημιώνουν με 2,63 ευρώ μικτά την ώρα……. Τόσο κοστολογούν τη ζωή του αστυνομικού που εκτίθεται σε όλους τους γνωστούς κινδύνους που ελλοχεύουν τη νύχτα…. Μας ανάγκασαν να δουλεύουμε ως τα 60 μας χρόνια, λες και αντέχει ένας ανθρώπινος οργανισμός να εργάζεται κάτω απ΄αυτές τις συνθήκες, μέρα-νύχτα, σε ακατάστατα ωράρια, με το στρες του κινδύνου που παραμονεύει σε κάθε στιγμή της υπηρεσίας σου, με την ψυχολογική πίεση που ασκείται όταν αντί να σ΄ αφήσουν να επιδοθείς απερίσπαστα στο κύριο έργο σου τελικά σε χρησιμοποιούν ως σάκο του μποξ και κυματοθραύστη των κοινωνικών κραδασμών που οι πολιτικοί προκαλούν με την ανεπάρκειά τους και σε αναγκάζουν να έρθεις αντιμέτωπος με την κοινωνία, προκειμένου αυτοί να επιβάλλουν τις δικές τους πολιτικές, για τις οποίες προφανώς και οι ίδιοι τους γνωρίζουν ότι είναι λανθασμένες (διότι αν ήταν διαφορετικά θα μπορούσαν να πείσουν τον Ελληνικό λαό που επέδειξε μεγάλη ανοχή και υπομονή, με τον λόγο τους και δεν θα χρησιμοποιούσαν την απειλή και την επιβολή).
 Λεηλάτησαν τα Ταμεία μας και κατακρεούργησαν τις συντάξεις μας. Δεν δίστασαν να απλώσουν το χέρι τους ακόμη και στον ειδικό λογαριασμό αρωγής που συστήθηκε προκειμένου να βοηθούνται οικονομικά οι οικογένειες των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών, οι αστυνομικοί που τραυματίζονται εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα αυτής, οι αναξιοπαθούντες αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας οι ίδιοι ή τα μέλη της οικογένειάς τους και λειτουργεί αποκλειστικά με τις εισφορές των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία. Κούρεψαν, χωρίς ντροπή,  τα αποθεματικά του Ταμείου που εμείς συστήσαμε και συντηρούμε, προκειμένου να παρέχουμε στους συναδέλφους μας την απαραίτητη αλληλεγγύη, θέλοντας και πάλι να καλύψουμε με το Ταμείο αυτό το κενό  της Πολιτείας σε μία ακόμη αδυναμία της να εκπληρώσει την αυτονόητη υποχρέωσή της απέναντί μας. Έκλεψαν δηλαδή την ελπίδα, που αυτοί οφείλουν, αλλά  εμείς προσπαθούμε να δώσουμε στους συναδέλφους μας που έχουν ανάγκη, γιατί δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εντοπίσουν αυτούς που έκλεψαν και καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα προς δικό τους όφελος, φέρνοντας την χώρα μας στο χείλος του γκρεμού και τους πολίτες σε απόγνωση…….
Μας υποσχέθηκε αποκατάσταση ο κ. Πρωθυπουργός προεκλογικά, όμως αντ΄ αυτής έφερε άλλο ένα μνημόνιο που κι αυτό επιφύλασσε κι άλλες ακόμη περικοπές στους μισθούς μας….. Αυτό ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των αστυνομικών, που βίωσαν για άλλη μία φορά την άδικη αντιμετώπισή τους και αναγκαστήκαμε με την Ομοσπονδία μας, να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο έκρινε τελικά τις περικοπές αυτές άδικες και αντισυνταγματικές.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη μας δικαίωσε και καταδίκασε ως άδικη την συμπεριφορά της Κυβέρνησης προς τους αστυνομικούς. Στα Μ.Μ.Ε. όμως δεν παρουσιάστηκε έτσι, αλλά αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη, ανακοίνωσαν ότι η Κυβέρνηση θα δώσει χρήματα στους ένστολους και μάλιστα διαφήμισαν με καμάρι ότι εντάσσουν ως δικαιούχους του προνοιακού επιδόματος που θα διανεμηθεί, προφανώς όχι τυχαία λίγο πριν τις εκλογές σε κάποιες κατηγορίες πολιτών, σπέρνοντας έτσι τον διχασμό και φέρνοντας την αντιπαλότητα μεταξύ των κοινωνικών ομάδων.
Δεν θέλουμε ελεημοσύνη κύριοι- Απαιτούμε δικαιοσύνη!!!!!!!!!
Αξιώνουμε επίσης την δικαιούμενη θεσμική θωράκιση και καταξίωση που η Πολιτεία οφείλει να μας διασφαλίσει. Είναι υποχρέωση της να προστατεύσει αυτούς που προστατεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα, τους θεσμούς, τη δημόσια ασφάλεια και τους πολίτες της χώρας μας.
Γιατί σ΄ αυτό δώσαμε όρκο και αυτό κάνουμε κυρίες και κύριοι, παρόλες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε και με το συνδικαλιστικό μας κίνημα να αντιδρά σθεναρά στις προσπάθειες χρησιμοποίησης των αστυνομικών ως καταστολέων των αυτονόητων κοινωνικών αντιδράσεων και να καταδικάζει τέτοιου είδους πρακτικές που μας φέρνουν απέναντι στην κοινωνία και τους δίκαιους αγώνες της.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα έδωσε μεγάλο αγώνα για τον εκδημοκρατισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, φέραμε αποτελέσματα στη βάση και συνεχίζουμε δυνατά ως την πλήρη δικαίωση του όμορφου αυτού αγώνα μας.  Γι΄ αυτό και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν ούτε να μας αποκαλεί «μπάτσους», αλλά ούτε και χρησιμοποιώντας κυβερνητικές εξουσίες να προσπαθεί να μας μετατρέψει σε «μπάτσους». Αρνούμαστε κατηγορηματικά την χρησιμοποίηση μας για εξυπηρέτηση πολιτικών ή κομματικών σκοπιμοτήτων.
Δηλώνουμε ρητά ότι οι Έλληνες αστυνομικοί είναι ταγμένοι αποκλειστικά στην υπηρεσία και στην προστασία του λαού, της δημοκρατίας, των δημοκρατικών θεσμών και του Συντάγματός μας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν άλλο να μας θεωρεί και να μας αντιμετωπίζει ως «δεδομένους».
Παλεύουμε για τον εκδημοκρατισμό του Σώματος μας και τη δημιουργία μιας Νέας Αστυνομίας με όρους κοινωνίας και όχι εξουσίας. Η προσπάθειά μας αυτή αγκαλιάζεται από το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και αυτό μας δίνει κουράγιο να συνεχίζουμε.
Περιφρουρούμε την αξιοπρέπειά μας και λειτουργούμε με σεβασμό στην ανθρώπινα δικαιώματα και αξιοπρέπεια καταδικάζοντας οποιεσδήποτε και από οποιονδήποτε προερχόμενες αντίθετες συμπεριφορές, αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας προς τους πολίτες που ζουν στη χώρα μας, αξιώνουμε την θεσμική μας κατοχύρωση, τη διασφάλιση του ενός και μοναδικού τρόπου προσλήψεων στην Ελληνική Αστυνομία μέσω του αξιοκρατικού συστήματος των Πανελληνίων Εξετάσεων, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης- μετεκπαίδευσης και δια βίου εκπαίδευσης των αστυνομικών ώστε να ανταπεξέρχονται επάξια στο έργο τους μηδενίζοντας τους κινδύνους για τους ίδιους άλλα και για τους πολίτες και φυσικά τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης δεν θα μπορούσαν ποτέ να ξεχάσουν την δέσμευση που δόθηκε από τον Υπουργό μας για την προσωρινότητα της λειτουργίας του Κέντρου Φύλαξης Αλλοδαπών στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, απαιτώντας μέσα από την Γενική Συνέλευση αυτή την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης και την αποκατατάσταση της αμιγούς λειτουργίας του Πανεπιστημιακού μας Ιδρύματος αποκλειστικά ως τέτοιο.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εκπαίδευση είναι ο θεμέλιος λίθος για την σωστή λειτουργία της Αστυνομίας. Για το λόγο αυτό και δόθηκε μεγάλος αγώνας από την Ένωσή μας για την περιφρούρηση της λειτουργίας του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Τον αγώνα αυτό δεν τον δώσαμε μόνοι μας, αλλά μαζί με την τοπική κοινωνία και τους θεσμικούς εκπροσώπους της. Περιμέναμε βέβαια ως συμπαραστάτη και την Φυσική μας Ηγεσία. Δυστυχώς όμως αντ΄ αυτού, η Ηγεσία μας, επιδόθηκε σ΄έναν αγώνα πειθαρχικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης μας και οδήγησε την ομιλούσα ενώπιον των Πειθαρχικών Συμβουλίων της Ελληνικής Αστυνομίας. Όταν μάλιστα αθωώθηκα ομόφωνα από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, η Ηγεσία μας συνέχισε προσφεύγοντας στην ομόφωνη αθωωτική και με παρέπεμψε στο Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο  το οποίο με οριακή πλειοψηφία 3-2 μου επέβαλλε την ποινή του προστίμου των 250 ευρώ. Το άδικο της δίωξης συναδέλφισες και συνάδελφοι, κρίθηκε κατ΄εμάς, με την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου και αυτήν κρατάμε. Όσο για την δεύτερη, θα την προσβάλλουμε με κάθε ένδικο μέσο και είμαστε βέβαιοι ότι θα καταπέσει. Οι διώξεις δεν θα πρέπει ούτε για μία στιγμή να σας φοβίσουν και να κάμψουν το αγωνιστικό σας φρόνημα, όπως δεν φόβισαν και δεν θα κάμψουν εμένα που υπήρξα η διωκόμενη. Ο αγώνας μας για την λειτουργία της Σχολής μας είναι δίκαιος κι αυτό καταδεικνύεται τόσο από τη συμμετοχή της κοινωνίας σ΄αυτόν, όσο και από τη δημόσια καταδίκη της πειθαρχικής μου δίωξης από την Εκκλησία, το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου, των εκπροσώπων της Τοπικής μας αυτοδιοίκησης, των συνδικαλιστικών φορέων και της κοινωνίας γενικά. Ακόμη κι αν χρειάστηκε να συρθώ στις αίθουσες των Πειθαρχικών Συμβουλίων, δεν μετάνοιωσα ούτε στιγμή για τον αγώνα μας αυτό και θεωρώ ότι συντέλεσε στην έστω και παράλληλη συνέχιση της λειτουργίας της σχολής μας. Συνεχίζουμε  μαζί με την κοινωνία, μέχρι να πετύχουμε την επαναφορά της λειτουργίας της σχολής μας όπως αυτή λειτουργούσε πριν την αποφράδα νύχτα της 3 - 4 Αυγούστου 2012. Όσο και να κυνηγηθούμε δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουμε ή να αποδεχθούμε την μετατροπή ενός Πανεπιστημίου   σε Φυλακή.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους του Δ.Σ. και των μελών της ΄Ενωσής μας, τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ Χρήστο,  τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ Αριστείδη, τον Δήμαρχο Κομοτηναίων κ. ΠΕΤΡΙΔΗ Γεώργιο και τον Καθηγητή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης - Καθηγητή των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας κ. ΚΩΣΤΑΡΑ Αλέξανδρο, που παρέστησαν ως  μάρτυρες υπεράσπισής μου στην διαδικασία της εξέτασής μου από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο , καθώς επίσης τους Βουλευτές  των  Κοινοβουλευτικών  Ομάδων  του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,   του Κ.Κ.Ε. και της ΔΗΜ.ΑΡ. που κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις στην Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, τους Βουλευτές Ν.Δ. Ροδόπης και Δράμας κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Ευριπίδη και κ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ Δημήτριο, στη ΝΟΔΕ Ροδόπης, στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ροδόπης, στο Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Ροδόπης, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης και στην Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, που με προσωπικές τους επιστολές και δημόσιες ανακοινώσεις τους κατήγγειλαν και καταδίκασαν την παραπομπή μου στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αλλά και τους εκπροσώπους όλων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, που συμμετείχαν στην εκδήλωση συμπαράστασης που πραγματοποιήθηκε την ώρα της εκδίκασης, έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Στην συνέχεια θα σας καλέσω όλους σας και ιδιαίτερα τους προσκεκλημένους μας, να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί ένα ολιγόλεπτο οπτικοακουστικό υλικό που επιμελήθηκε η Ομοσπονδία μας και θα σας φέρει έστω και για λίγα λεπτά, έστω νοερά και ευρισκόμενοι εσείς μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, δίπλα στη τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε οι αστυνομικοί κατά την εκτέλεση του καθήκοντός μας, αλλά και τον αντίκτυπο στις οικογένειες μας.

Παρακαλώ τον Πρόεδρο της Γενικής μας Συνέλευσης να δώσει ενός λεπτού σιγής, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους συναδέλφους μας που θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος.

Πιστεύω πως η παρακολούθηση του συγκεκριμένου DVD, έφερε και τον πιο δύσπιστο και τον πλέον προκατειλημμένο παρευρισκόμενο στην αίθουσα αυτή να νοιώσει, έστω και του ασφαλούς, τον κίνδυνο που καλούνται καθημερινά κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, οι αστυνομικοί να αντιμετωπίσουν.

Απ΄ ότι με ικανοποίηση είδα, όλοι σ΄ αυτήν την αίθουσα πρόθυμα σηκωθήκατε και δώσαμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στα νέα αυτά παιδιά που με αυτοθυσία επιτέλεσαν το καθήκον τους και χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσαν τη ζωή τους προκειμένου να προστατεύσουν την δημόσια ασφάλεια.

Ως Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης θα μεταφέρω λοιπόν την απαίτηση των μελών της Ένωσής μου και θα ζητήσω από τους  εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων (αν και θα θέλαμε να είχαμε παρόντες αυτούς που άσκησαν Κυβερνητική εξουσία, δυστυχώς όμως δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας) προσερχόμενοι στο βήμα για τον χαιρετισμό τους, να μας κοιτάξουν στα μάτια και να μας πει ο καθένας τους αν πιστεύει ή όχι ότι το επάγγελμά μας έπρεπε ήδη να έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο, αν ναι θα θέλαμε να μας ενημερώσει τι ακριβώς έκανε ο ίδιος ή το κόμμα του για να επιτευχθεί η ένταξή μας στα επικίνδυνα επαγγέλματα κι αν δεν έκαναν τίποτε τότε να απολογηθούν στους συναδέλφους μου εξηγώντας το γιατί…...

Ευχαριστώ για την προσοχή σας και την υπομονή σας και παρακαλώ τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης, να φροντίσει ώστε να απαντήσουν οι προσκεκλημένοι στην ερώτηση των μελών μας έτσι όπως αυτή κατατέθηκε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews