inkomotininews@gmail.com

Ανακοίνωση – Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής για την αυριανή απεργία

Ραντεβού στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, δίνουν αύριο, ημέρα πανελλαδικής απεργίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι της περιοχής.

Σε ανακοίνωση-κάλεσμα το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κομοτηνής, αναφέρει:

«Τα πράγματα έχουν φθάσει πια στο απροχώρητο. Η Κυβέρνηση σε ρόλο καταστροφέα συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της ψηφίζοντας πολυνομοσχέδια που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, καταργώντας κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας εντείνοντας την ύφεση και τα αδιέξοδα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.

- Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες, καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

- Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας.

- Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.

- Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους.

- Τέλος στις πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων

- Ζητάμε διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

- Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ   ΕΔΩ   ΚΑΙ   ΤΩΡΑ   ΝΑ   ΜΠΕΙ    ΤΕΛΟΣ     ΣΤΟΝ   ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ   ΚΑΙ   ΤΗ   ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ.

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια. Για αυτό η ενότητα όλων των εργαζομένων, η συστράτευση και ο κοινός αγώνας είναι προαπαιτούμενα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας, στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του λαού και της χώρας.


Με ενότητα και αγώνα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας , την κοινωνία και τους εργαζόμενους, ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ την Τετάρτη 09/04/14, 10:00 π.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews