inkomotininews@gmail.com

Ντίνος Χαριτόπουλος: «Οραματιζόμαστε Αξιοκρατία, Ανάπτυξη, Αλλαγή»

Την πρώτη του επίσημη επικοινωνία με το ευρύ κοινό πραγματοποιεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, κοινοποιώντας τη Διακήρυξη – Πρόσκληση της Δημοτικής Κίνησης που συγκροτεί, «Όραμα και Έργο – Αλληλεγγύη, Ανάπτυξη, Ανανέωση», στην οποία μεταξύ άλλων καταθέτει την αντίθεσή του στην εξόρυξη...
...του χρυσού της περιοχής.

Αναλυτικά στη Διακήρυξή του ο κ. Χαριτόπουλος αναφέρει:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζεται ως επαίτης της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας, η οποία αυθαίρετα και πραξικοπηματικά, χωρίς σχέδιο και στόχους, υφαρπάζει αρμοδιότητες, αφαιρεί πόρους, απολύει εργαζόμενους, διαλύει δομές. Το κεντρικό κράτος λειτουργεί ως εχθρός της Τ.Α., τον βασικό θεσμό της δημόσιας τοπικής δημοκρατίας, και αντί να την απελευθερώσει από τη σκιά του δημιούργησε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως τοποτηρητή του.

Οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικές Αρχές γενικότερα, στις σύγχρονες συνθήκες της πολλαπλής κρίσης, είναι αυτοί που πρέπει να βρίσκουν λύσεις στην υπάρχουσα δύσκολη πραγματικότητα, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν υπερβάσεις των προβλημάτων, να αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τόπων τους προς όφελος των πολιτών.

Κεντρική επιδίωξή μας είναι να περάσουμε από την αποσπασματική και ερασιτεχνική προσπάθεια στη δημιουργία θεσμών ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια του δημότη. Δεν θα νοιώσει κανένας δημότης μόνος του στο Δήμο Μαρωνείας- Σαπών.

Σήμερα η κρατική χρηματοδότηση είναι περιορισμένη, αλλά οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών πολλαπλασιάζονται. Στόχος μας είναι η ενδογενής, τοπική, πολυδιάστατη, πολυκεντρική ΑΝΑΠΤΥΞΗ, με ένα καινοτόμο, παραγωγικό, πολλαπλασιαστικό πρόγραμμα, που περιέχει ρεαλιστικά υλοποιήσιμα και μετρήσιμα έργα, πρωτοβουλίες και δράσεις που θ’ αξιοποιούν τους τοπικούς πόρους, θα ενισχύουν την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της περιοχής.

Σχεδιάζουμε την ανάπτυξη με την αξιολόγηση και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που έχει ανάγκη ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών και τα συναρτάμε με το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, καταγράφουμε χρηματοδοτικά εργαλεία για την ένταξη τους σ’ αυτά.
Απευθυνόμαστε στον ιδιωτικό τομέα για επενδύσεις που είναι συμβατές με την αειφορία σέβονται το περιβάλλον δεν καταστρέφουν τον τόπο μας, ενώ
είμαστε εντελώς αντίθετοι στην εξόρυξη του χρυσού.

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ σελίδα στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών. Με πλήρη διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων. Με σεβασμό στα δικαιώματα του δημότη. Με παροχή (υψηλών) ποιοτικών υπηρεσιών. Με ενδοδημοτική ισορροπία, ισονομία και ισοπολιτεία για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, προέλευσης, καταγωγής.

Τα απλά και αυτονόητα θέματα να λύονται άμεσα. Με απολογισμό στους δημότες. Με δημοκρατικό προγραμματισμό και θεσμοθετημένες συμμετοχικές διαδικασίες που θα διασφαλίζουν την έκφραση των αναγκών και τη βούληση της κοινωνίας.

Χρειαζόμαστε μαχητικότητα, όραμα και συστράτευση πολλών και διαφορετικών στην προέλευση τους δυνάμεων, δημοτών υπεύθυνων και δημιουργικών, που έχουν βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, που έχουν ένα κοινό στόχο: μία νέα προοπτική για τον Δήμο Μαρωνείας- Σαπών που θα δίνει ελπίδες ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, αισιοδοξία στους πολίτες του.

Ν’ απεγκλωβιστούμε από τη στασιμότητα, να υπερβούμε την αδράνεια, ν’ αποκτήσουμε ξανά αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια και δυναμισμό. Να βαδίσουμε σ’ ένα δρόμο αντάξιο των προγόνων μας και της ιστορίας μας, με συλλογικά σχήματα που θα κινητοποιούν και θα εμπνέουν τους δημότες και θα απολογούνται σ’ αυτούς.
Βασικό μέλημα και χρέος της πρωτοβουλίας μας είναι ν’ αντιστρέψουμε την αρνητική κατάσταση που βιώνει ο Δήμος μας.

Ο αγώνας αυτός θέλει γνώση και αφοσίωση.

Τολμάμε και απαντάμε θετικά στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Οι δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου θα γίνουν η αφετηρία για την αναστροφή της αρνητικής πορείας του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών.

Ενεργοποιούμε το παραγωγικό και κοινωνικό κεφάλαιο του δήμου μας, ώστε να πετύχουμε υψηλό αποτέλεσμα σε κοινωνικό πλούτο και ευημερία για όλους.

Με ιεραρχημένη και αξιολογημένη στόχευση, συνεργασία μας με όλους τους τοπικούς φορείς, συλλόγους, σωματεία του Δήμου, με υπεύθυνη, συλλογική και αποτελεσματική οργάνωση, με άμεσες, συγκεκριμένες και συντονισμένες ενέργειες, σχεδιάζουμε τον μετασχηματισμό και την αναγέννηση της τοπικής οικονομίας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη και στη βελτίωση της καθημερινότητας , δημιουργούμε τις προϋποθέσεις δημιουργίας νέων ευκαιριών και θέσεων εργασίας, που θα αναζωογονήσουν τις προσδοκίες και τις ελπίδες των νέων συμπολιτών μας και θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση όλων μας.

Σχεδιάζουμε μία πραγματικά νέα διοίκηση του Δήμου.

Όχι απλώς ν’ αλλάξει χέρια η εξουσία ενός μηχανισμού.

Οραματιζόμαστε μία δημοτική αρχή, ενότητας και συμμετοχής όλων των πολιτών.

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ-ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΑΛΛΑΓΗ.

Είναι στο χέρι μας!


Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον!».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews