inkomotininews@gmail.com

Το Πάσχα του Τ. Κουίκ στη Θράκη: «Οι Πομάκοι είναι αδέλφια μας»

Τετάρτη-Πέμπτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Ροδόπη.

Πάσχα στην Ξάνθη έκανε ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Ξάνθης...
...με τον Συνδυασμό «Μακεδονία – Θράκη – ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ» κ. Τέρενς Κουίκ.

Επισκέφθηκε το Γηροκομείο της πόλης και γευμάτισε με τις γερόντισσες και τους γέροντες που του διηγήθηκαν Πασχαλινά και όχι μόνο ενθυμήματά τους, τους στρατευμένους του Δ΄ Σώματος Στρατού στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη Πετροχωρίου, αλλά και το κέντρο και την αγορά της πόλης ανταλλάσσοντας ευχές με τους πολίτες.

«Χριστός Ανέστη. Τώρα η σειρά μας. Η σειρά της πατρίδας μας. Η σειρά της ακριτικής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης», σημείωσε σε δηλώσεις του, και διαμήνυσε για μια ακόμη φορά: «Αυτή η περιοχή θα έχει με τον πατριωτικό αγώνα που κάνουμε, όλη την προστασία μας από τις όποιες αντεθνικές δυνάμεις νομίζουν ότι μπορούν να τη διαταράξουν και να την ανισορροπήσουν. Και θα έχει όλη τη βοήθειά μας για να βρει την ανάπτυξη που της αξίζει. Στον αγώνα που δίνουμε με τον συνδυασμό μας εθνικού σκοπού, ζητάμε από τον Κύριο που αναστήθηκε να μας προστατεύει το Άγιο Φως»Παράλληλα, εμφατική αναφορά έκανε στους Πομάκους της περιοχής, χαρακτηρίζοντάς τους «αδέλφια μας» που «θα τους έχουμε πάντα δίπλα μας, με όλον τον σεβασμό στον Θεό και στους Προφήτες τους».

Τον κ. Κουίκ συνόδευαν η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Χρύσα Ούτση, ο Πομάκος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιρφάν Μεχμέτ Αλή, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Δέσποινα Πασαγιάννη, Νεκτάριος Κιακός και Νίκος Σιόρος, ο Συντονιστής της τοπικής επιτροπής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Δημήτρης Δούζης, καθώς και ο επικεφαλής του εκλογικού αγώνα του συνδυασμού στην Ξάνθη, κ. Δημοσθένης Σταματιάδης.

Ακολούθως, γιόρτασαν τη Λαμπρή παραδοσιακά στο σπίτι του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου κ. Γιάννη Πιριλή.

Το βράδυ της Ανάστασης ο κ. Κουίκ βρέθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κρηνίδων Καβάλας, στον τόπο όπου ο Απόστολος Παύλος βάφτισε τη Λυδία, την πρώτη Χριστιανή, ξεκινώντας την αποστολική του πορεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Μαζί του ήταν ο υποψήφιος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης - Τουρισμού του συνδυασμού κ. Γιώργος Τσακίρης, η εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Καβάλας κ. Βίκυ Μουντζούρη, και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Ασλάνης.

Αύριο Δευτέρα του Πάσχα, ο κ. Κουίκ θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στην Ξάνθη, την Τρίτη θα περιοδεύσει στην Καβάλα, και την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στη Ροδόπη.






































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews