inkomotininews@gmail.com

Γ. Παυλίδης: «Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ απειλείται με πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ για τη (μη) διαχείριση των απορριμμάτων της!»

Αποκαλυπτική επίθεση κατά της διοίκησης Γιαννακίδη, εξαπέλυσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της «Περιφερειακής Αναγέννησης» στην ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Στο...
...σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Παίζουν με τη νοημοσύνη μας και κρυφτούλι με την αλήθεια. Η διοίκηση Γιαννακίδη έχει τεράστια ευθύνη για την επικίνδυνη καθυστέρηση στη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία εξηγεί:

«Μετά από δύο χρόνια δεν απορροφήθηκε ούτε ένα ευρώ από τα 22 εκατομμύρια της σχετικής προγραμματικής σύμβασης. Το πρώτο υποέργο, του εξοπλισμού, ύψους 4 εκ. ευρώ, υπάρχει αδυναμία να ολοκληρωθεί! Στο δεύτερο, των 18 εκατομμυρίων ευρώ, υπάρχει εμπλοκή εξαρχής, ενώ σε τρία σημεία από τα έξι σημεία των εγκαταστάσεων, δεν υπάρχουν αδειοδοτήσεις! Το έργο είναι ακόμη ελλιπές, γιατί πέραν των προμηθειών δεν προβλέφθηκαν χώροι εγκατάστασης του εξοπλισμού».

Η «Περιφερειακή Αναγέννηση» προϊδεάζει μάλιστα για την ορατή πιθανότητα να επιβληθούν πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ΧΑΔΑ, που θα χρεωθούν στους Δήμους το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί: «Είμαστε στο όριο να μην καταστεί εγκαίρως λειτουργικό το σύστημα (ΣΜΑ-ΚΔΑΥ-εξοπλισμός) και να καταλογισθεί το ποσό των 16.500.000 ευρώ της ευρωπαϊκής συμμετοχής σε βάρος της Περιφέρειας!».

Από την πλευρά του ο κ. Παυλίδης σχολίασε:

«Είναι κρίμα. Σε περίοδο φτώχειας και ανεργίας να μην προχωρούν τα αυτονόητα. Κινδυνεύουμε με τεράστια πρόστιμα, που στο τέλος θα τα φορτωθούμε ως κοινωνία. Η ανεπάρκεια της απερχόμενης διοίκησης Γιαννακίδη είναι παντού. Υπονομεύουν και το μέλλον μας». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews