inkomotininews@gmail.com

Θήλασαν τα μωρά τους στην πλατεία


Στα πλαίσια του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου 2012, το Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργάνωσε σήμερα εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για τον μητρικό θηλασμό!

Μητέρες σε 28 πόλεις της Ελλάδας συμμετείχαν και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό, που έχει ως σκοπό...
...την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία. Παράλληλα, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, έγιναν συζητήσεις και ανταλλάχθηκαν χρήσιμες απόψεις.





Όλες οι ομάδες που ανήκουν στο Δίκτυο, λειτουργούν εθελοντικά, με σκοπό την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό.

Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Κομοτηνής (http://www.facebook.com/groups/komotini.thilasmos/), υποδέχθηκε τις Κομοτηναίες μητέρες για 2η συνεχόμενη χρονιά.


Ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε διεθνώς τo 1992 από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Κατανοώντας το Παρελθόν, Σχεδιάζουμε το μέλλον». Φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την πρώτη Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού και δέκα χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2002, όπου ο ΠΟΥ και η UNICEF θέσπισαν την Παγκόσμια Στρατηγική για την Βρεφική και Νηπιακή Διατροφή ή Διεθνές Σχέδιο Δράσης (Global Strategy on Infant and Child Feeding ή GS).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews