inkomotininews@gmail.com

Ενέργειες στήριξης αναξιοπαθούντων από τον Δήμο Κομοτηνής

Σειρά δράσεων για την ενίσχυση οικονομικά αδύναμων δημοτών, που ολοένα κι αυξάνουν λόγω και της οικονομικής κρίσης, υλοποιεί ο Δήμος Κομοτηνής μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής.

Οι άμεσα ωφελούμενοι από τις κοινωνικές δράσεις ξεπέρασαν τους...
...1.500, για το τρέχον έτος, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις.

Επιδίωξη του Δήμου και της αρμόδιας Αντιδημαρχίας είναι ο διαρκής εμπλουτισμός του κοινωνικού προγράμματος, επ΄ ωφελεία περισσότερων ανθρώπων που χρήζουν συνδρομής και υποστήριξης σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Γκαράνης εστιάζοντας στο δημοτικό κοινωνικό πρόγραμμα, αναφέρθηκε καταρχήν στην στέγη σίτισης η οποία εξυπηρετεί 155 άτομα και θα λειτουργήσει και για την επόμενη χρονιά, έχοντας στο δυναμικό της μια μαγείρισσα και δύο εθελόντριες.


Σύμφωνα με τον κ. Γκαράνη με πρωτοβουλία του Δήμου, παρέχονται δωρεάν τρόφιμα σε δικαιούχους, πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Η συγκεκριμένη προσπάθεια μάλιστα θα τύχει και υποστήριξης από γερμανική οργάνωση, η οποία αφού διαπίστωσε σε επιτόπια επίσκεψη στελεχών της, το επίπεδο των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών, αποφάσισε την αποστολή τροφίμων στην Κομοτηνή, την ερχόμενη άνοιξη.

Παράλληλα με τις δράσεις για την σίτιση εξελίσσεται η διανομή καυσόξυλων για τη θέρμανση νοικοκυριών απόρων οικογενειών. «Πολλές οικογένειες έχουν πρόβλημα με τη θέρμανση», γεγονός που αναδεικνύεται κι από τις 788  αιτήσεις για καυσόξυλα που δέχθηκε η κοινωνική υπηρεσία για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο. Οι μισοί από τους αιτούντες θα δικαιωθούν προς το παρόν κι οι υπόλοιποι σταδιακά ανάλογα με την εισροή χρηματοδοτήσεων, διευκρίνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

Με την εθελοντική συνεργασία γιατρών και φαρμακοποιών της Κομοτηνής, λειτουργούν το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας σε ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες.

Εθελοντές συνδράμουν στη λειτουργία του Κέντρου ιματισμού στο Πολυλειτουργικό του Δήμου και της αποθήκη ρούχων στη δημοτική αγορά, όπου εξυπηρετούνται  ανάλογες ανάγκες.

Ενόψει γιορτών η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής θα συμμετέχει στην εθελοντική δράση «ο Άγιος Βασίλης άργησε μια μέρα» για την συλλογή τροφίμων που προορίζονται για άπορες οικογένειες.

ΒΙΝΤΕΟ
Γιάννης Γκαράνης
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής 
Δήμου Κομοτηνής


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews