inkomotininews@gmail.com

Ασυνείδητοι έριξαν φόλες σε τετράποδα της πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής

Ένα αποτρόπαιο και ανατριχιαστικό θέαμα αντίκρισαν στις 3:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 28 Ιανουαρίου φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Ασυνείδητοι έριξαν φόλες σε σκυλιά της περιοχής, έξω ακριβώς από τη Λέσχη Σίτισης.

Αμέσως...
...ειδοποιήθηκαν τα μέλη της Φιλοζωικής Κομοτηνής, τα οποία κατέφθασαν στο σημείο και περισυνέλλεξαν τα άτυχα τετράποδα, μεταφέροντάς τα στον κτηνίατρο.

Με τις προσπάθειες τόσο των μελών της Φιλοζωικής όσο και του γιατρού, τα τετράποδα κατάφεραν να σωθούν και τώρα αναρρώνουν στο καταφύγιο του σωματείου.

Να σημειωθεί πως το σημείο που πετάχτηκαν οι φόλες, είναι αρκετά πολυσύχναστο καθώς είναι η στάση του λεωφορείου για τους φοιτητές, πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους και για τους ίδιους.

Η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με τους Νόμους 3170/2003, 1197/1981 και 4039/2012.


Το συγκεκριμένο έγκλημα μάλιστα διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews