inkomotininews@gmail.com

Πυρά Φελίνας κατά Alpha και Μάνεση

Ανακοίνωση κατά της εκπομπής «60΄ λεπτά Ελλάδα» του Alpha και του Νίκου Μάνεση, εξέδωσε ο συνδυασμός «Εμείς...η πόλη» της υποψήφιας δημάρχου Κομοτηνής Φελίνας Καζάκου-Βρούζου.

Σε αυτήν τονίζεται:

«”Εμείς …η Πόλη” αντιληφθήκαμε από την αρχή της προσπάθειάς μας ότι πρέπει να διαλύσουμε τα στερεότυπα και ν’ αναδείξουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που αναδεικνύουν την Κομοτηνή ως αυτό που είναι εδώ και πολλά χρόνια: Μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, μια  κοινωνία πολυπολιτισμική, μια κοινωνία με ιδανικά, αξίες και ηθική, ειδικά πολιτική ηθική, πέρα από προκαταλήψεις και συμπλέγματα του παρελθόντος.

Παρακολουθώντας το βράδυ της Τετάρτης την πολυδιαφημισμένη εκπομπή «60’ Ελλάδα» του «ALPHA» και του κ. Νίκου Μάνεση για την Κομοτηνή, αντιληφθήκαμε ότι εξακολουθούν κάποιοι ηθελημένα ή εν αγνοία τους, να διατηρούν ή και να καλλιεργούν μία εντελώς λανθασμένη εικόνα άλλων δεκαετιών για την περιοχή. Το ίδιο συμβαίνει και με όλα εκείνα τα δημοσιεύματα που προσπαθούν χρόνια τώρα να δημιουργήσουν συνθήκες πόλωσης και στρέβλωσης της  πραγματικότητας.

Μία περιήγηση στο διαδίκτυο και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετή για να καταγράψει κανείς τις αντιδράσεις των Δημοτών Κομοτηνής που αναρωτιούνται για τις αρμοδιότητες που έχουν και το έργο που παράγουν το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων καθώς και η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κομοτηνής αν όχι με την προβολή και την προώθηση της πόλης μας.

Η επιλογή των θεμάτων του κου Μάνεση (η  «ανακάλυψη» της αρμονικής συνύπαρξης των σύνοικων στοιχείων, οι «καταναλωτικές εξορμήσεις» των Κομοτηναίων στη γειτονική Βουλγαρία με την διάνοιξη του κάθετου άξονα, η παρουσίαση μιας μουσικής μπάντας, μικρές καθημερινές ιστορίες συμπολιτών μας, ο ποδηλατόδρομος, περιήγηση σε Φιλύρα, Σάπες, Οργάνη), για μία ακόμη φορά ανέδειξε όχι μόνον την άγνοια των κεντρικών μέσων ενημέρωσης ή και την αδιαφορία τους για το τι πραγματικά συμβαίνει στην  περιοχή μας, αλλά και την (μακρο)χρόνια δική μας αδυναμία να προβάλλουμε την ταυτότητα της Κομοτηνής και της περιοχής μας.

Εάν οι συνεργάτες του κ. Μάνεση παρακολουθούσαν πιο προσεκτικά μόνο τον ημερήσιο τύπο της περιοχής, θα είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την Ομάδα Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου της Κομοτηνής, τον Συνεταιρισμό Γυναικών  της Μαρώνειας «Σύναξις», τα τοπικά προϊόντα των γυναικείων συνεταιρισμών της Ρέμβης, την ανέγερση της μονάδας-πρότυπο του Συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ «Άγιοι Θεόδωροι», το κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται στην πόλη μας  με το πλέον πρόσφατο μοναδικό παράδειγμα της ίδρυσης του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής…

Και δεν είναι τυχαίο ότι το «μωσαϊκό δημιουργίας» διαμορφώνεται σε μία περιοχή που προσδιορίζεται γεωγραφικά από την Εγνατία Οδό, τους προϊστορικούς οικισμούς της Μαρώνειας και το περίφημο μοναδικό Αρχαίο Θέατρο, το ρωμαϊκό λιμάνι στον Άγιο Χαράλαμπο, την Ισμαρίδα λίμνη, την βυζαντινή Γρατιανούπολη (σημερινή Γρατινή), τη Μονή Βαθυρύακος με τη θαυματουργή εικόνα, τον Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Εσκί Τζαμί, τα μνημεία της Οθωμανικής Περιόδου με το Ιμαρέτ (σημερινό Εκκλησιαστικό Μουσείο) να αποτελεί ένα από τα μοναδικά καλοδιατηρημένα μνημεία των Βαλκανίων.

Θεωρείται τουλάχιστον απαράδεκτο να μην γίνεται αναφορά σε ορισμένα τοπικά προϊόντα που έχουν κατακτήσει εξαγωγικά ξένες αγορές και δημιουργούν το brand name της Κομοτηνής σε όλο τον κόσμο (μπύρα, ούζο, κρασί, ζαχαρώδη) την ίδια στιγμή που παρουσιάζονται οι Κομοτηναίοι ως “καταναλωτικοί μετανάστες”».


Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται: «Η Φελίνα Καζάκου κατά τη διάρκεια της θητείας της στις δημοτικές επιχειρήσεις ΔΕΑΚΟ και ΔΕΠΑΚ είχε από νωρίς επισημάνει την ανάγκη της προβολής και της ανάδειξης της «θετικής ενέργειας» της πόλης. Είναι άλλωστε κάτι στο οποίο έχει αφιερωθεί από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής της με τα κοινά. Ως Υποψήφια Δήμαρχος, δεσμεύεται να αναδείξει τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της πόλης και να  ενισχύσει τη συνέργεια προς αυτή την κατεύθυνση».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη αυτη η κυρια (δεν το λεω ειρωνικα διοτι δεν την γνωριζω) πιστευει οτι η εκπομπη αυτη εκανε κακο στην Ροδοπη!!!!!Αν δεν ηταν υποψηφια θα ασχολιοταν το ιδιο....?δεν υπαρχουν συμπατριωτες μας που πηγαινουν στην βουλγαρια καθε βδομαδα.....?επεσε απο τα συννεφα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

κυρια Φελίνα Καζάκου βλεπω ότι και εσείς όπως και η εκπομπή δεν έκανε καμία αναφορά για το φανάρι ααν μοναδικος τουριστικός προορισμός , γιατί τοσος πόλεμος ?

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΕ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ, Η ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΖΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews