inkomotininews@gmail.com

Η κόντρα Περιφερειάρχη Γιαννακίδη - Αντιπεριφερειάρχη Ξανθόπουλου συνεχίζεται

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης, αναφορικά με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας σχετικά με Υπηρεσιακές αλλαγές στην Δ/νση Τεχνικών Έργων Δράμας, δήλωσε:

«Είναι πραγματικά θλιβερό, ότι τρεισήμισι χρόνια μετά την εφαρμογή του “Καλλικράτη” o κ. Γιάννης Ξανθόπουλος δεν κατάφερε να κατανοήσει το νόημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έγινε με το σχέδιο “Καλλικράτης” και να αποκτήσει, καθυστερημένα έστω, κάποια περιφερειακή συνείδηση. Αντίθετα επιδίδεται συστηματικά σε αδίστακτη ψευδολογία και καλλιεργεί ανύπαρκτες αντιπαλότητες, προβάλλοντας διχαστικά διλήμματα, αδιαφορώντας για ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, υποβαθμίζοντας την ανάγκη κατασκευής ενός νέου νοσοκομείου στην Περιφέρεια σε μια δύσκολη εποχή και προσβάλλοντας κατά τρόπο αχαρακτήριστο το κοινό αίσθημα.

Είναι εξίσου θλιβερό, ότι o κ. Ξανθόπουλος δεν κατάφερε να κατανοήσει ούτε τα διαδικαστικά ζητήματα της υπαλληλικής τάξης και ιεραρχίας.

Στην Δ/νση Τεχνικών Έργων Δράμας τηρήθηκε η απόλυτη νομιμότητα όπως προβλέπουν οι Νόμοι και οι σχετικές εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών. Εάν όμως έχει κάτι να καταγγείλει υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των Υπουργείων και μπορεί να το πράξει.

Η επιμονή και σιγουριά που εκφράζει ο κ. Ξανθόπουλος για σκοπιμότητες και πρόθεση για εξυπηρέτηση κάποιων ολίγων που δραστηριοποιούνται στα δημόσια έργα, τον καθιστά συνυπεύθυνο για ότι ύποπτο και κολάσιμο, που κατά τη γνώμη του, συμβαίνει στη Δ/νση Τεχνικών Έργων Δράμας, που το γνωρίζει και δεν το αποκαλύπτει. Εάν όμως δεν το κάνει δεν είναι τίποτε άλλο από κοινός συκοφάντης.

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω για την εργώδη προσπάθειά του να διαμορφώσει, σύμφωνα με τις δικές του προθέσεις, τα της διοίκησης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δράμας είναι ότι προετοιμάζει το εργασιακό περιβάλλον στην υπηρεσία του, στην οποία την 1η Σεπτεμβρίου 2014 επιστρέφει στα υπαλληλικά του καθήκοντα. Ωστόσο επισημαίνω, ότι το μόνο που μπορεί να καταφέρει με τις ενέργειές του, είναι να δημιουργήσει διχαστικό κλίμα μεταξύ των στελεχών της υπηρεσίας. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Ξανθόπουλο στον κατήφορό του. Εξ΄ άλλου δεν έχει σημασία το τι λέει κάποιος, αλλά το ποιος τα λέει».

Το Δελτίο Τύπου του κ. Ξανθόπουλου:
«Μετά την καθαρά πολιτική στάση μας, στα πλαίσια του δημοκρατικού προγραμματισμού, των αρχών της παράταξής μας και της υποχρέωσής μας να μην αδικηθεί για μια ακόμη φορά η Δράμα, την αντίθεσή μας δηλαδή στη δέσμευση στο Περιφερειακό Πρόγραμμα 2014-2020 ποσού 66,8 εκατομμυρίων ευρώ για έργο κατασκευής νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, περιμέναμε από τον Περιφερειάρχη αντίδραση.

Την περιμέναμε πολιτική. Γελαστήκαμε.

Εκτός από τις αλληλοσυγκρουόμενες, χωρίς αρχή και τέλος, αγωνιώδεις και αγχωμένες δηλώσεις του, στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα παρενέβη εκδικητικά, μικρόψυχα και με σκοπιμότητες στη λειτουργία της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Όρισε, στις 03/01/14, στην κενή θέση του Διευθυντή Τεχνικών Έργων υπάλληλο διαφορετικό από αυτόν που πρότεινε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας,κατά «παράβαση» της μέχρι τότε πρακτικής, όπου όλες οι τοποθετήσεις προϊσταμένων σε όλες τις Π.Ε (και στη Δράμα) έγιναν σύμφωνα με τις εισηγήσεις των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών.
Είναι η πρώτη φορά που αποφάσισε διαφορετικά. Τυχαίο; Όχι βέβαια…

Με την ενέργεια του αυτή πιστεύει ότι τιμωρεί τον «άτακτο» Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, πετυχαίνοντας το αντίθετο: χρησιμοποιώντας με «αβάστακτη ελαφρότητα» την εξουσία του και αγνοώντας τον εκλεγμένο Αντιπεριφερειάρχη , απλά προσβάλλει τους Δραμινούς.

Με την παραπάνω όμως απόφασή του στόχευσε και εναντίον άλλου προσώπου. Η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη για την θέση Διευθυντού ήταν η κ. Κεφαλίδου Νίκη, Πολιτικός Μηχανικός με τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση, προσόντα που και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης στο παρελθόν πολλές φορές δημοσίως εκθείασε. Όμως η κ. Κεφαλίδου έχει την ατυχία εκτός από υπηρεσιακός παράγων, να είναι και Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης μας, με ταυτόσημη άποψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας για την ένταξη του έργου της Κομοτηνής στο ΠΕΠ. Στην περίπτωση αυτή η συμπεριφορά του Περιφερειάρχη είναι και μικρόψυχη.

Υπάρχει και συνέχεια. Στην κενωθείσα θέση του τμηματάρχη Συγκοινωνιακών Έργων της ίδιας Διεύθυνσης δεν τοποθετήθηκε κανένας. Σκοπίμως , διότι σε περίπτωση πλήρωσής της, η τοποθέτηση σε αυτήν της κ. Κεφαλίδου είναι μονόδρομος. Σε ερώτηση εμού του ιδίου στις 03/01/14 σε «δεξί χέρι» του κ. Γιαννακίδη , για τον μη ορισμό προϊσταμένου ,απάντησε ότι δεν υπάρχει βιασύνη.
Είπαμε τότε ότι θα περιμέναμε και πέρασαν ήδη 2,5 μήνες. Όλο αυτό το διάστημα το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων είναι ακέφαλο με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσλειτουργία στη σημαντικότερη Δ/νση της Π.Ε Δράμας, με επιπτώσεις στην εκτέλεση των έργων και στο δημόσιο συμφέρον.

Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν σκοπιμότητες στην μη κάλυψη της θέσης και ότι με τις ενέργειες του ο κ. Γιαννακίδης επιθυμεί να εξυπηρετήσει κάποιoυς, ολίγους, που δραστηριοποιούνται στα δημόσια έργα.


Καλούμε τον κ. Γιαννακίδη να αποκαταστήσει την τάξη, η οποία διοικητικά και νομικά είναι μονόδρομος. Να τοποθετήσει προϊσταμένη συγκοινωνιακών έργων την κ. Κεφαλίδου Νίκη, με ταυτόχρονη τοποθέτηση στη σημερινή θέση της, ως προϊστάμενο του τμήματος Δομών Περιβάλλοντος τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας, Ηλεκτρολόγο-Μηχανολόγο μηχανικό Κυριαζίδη Δημήτριο, όπως ήταν και η αρχική μας πρόταση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews