inkomotininews@gmail.com

Απεργιακή συγκέντρωση αύριο Τετάρτη στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, διοργανώνει αύριο Τετάρτη 19/3, και ώρα 11 π.μ., το νομαρχιακό τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 19 & 20 του μήνα, καθώς στις 22 Μαρτίου απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι...
...ανάμεσά τους σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε υπουργεία, οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο, ενώ θα ακολουθήσουν τον Μάιο οι απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών.

«Μέσα στο 2014 θα απολυθούν άλλοι 11.400 δημόσιοι υπάλληλοι από 23 Ν.Π.Ι.Δ. που συγχωνεύονται ή καταργούνται», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, και τίθενται τα δραματικά ερωτήματα:

«Εμείς θα κοιτάζουμε απαθείς;!

Θα συνεχίσουμε να λέμε ότι λυπόμαστε για όλα αυτά που γίνονται αλλά τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν να συμμετέχουμε στις απεργίες που γίνονται;!

Νομίζουμε ότι οι απολύσεις δεν θα χτυπήσουν τη δική μας πόρτα;!

Μπορούμε να είμαστε απαθείς όταν γνωρίζουμε πως αυτές τις ημέρες κάποιοι αγωνίζονται για να μη βρεθούν οι οικογένειές τους στην ανεργία, την ανέχεια, τη φτώχεια και τη μιζέρια;!

Θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να μας φέρονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας;!».


Σε δήλωσή του, δε, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Γιώργος Ιωαννίδης, σημειώνει: «Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια δωρεάν Παιδεία, την Υγεία, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, το δικαίωμά μας στην εργασία, στην αξιοπρέπειά μας».


Απευθύνει μάλιστα κάλεσμα συστράτευσης «σε όλη την κοινωνία: στους εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, στους ανέργους, στους φοιτητές, στους συνταξιούχους, σε όλους τους τοπικούς φορείς, για να αντιμετωπίσουμε την καταστροφική πολιτική που ισοπεδώνει τη ζωή μας και μας αφαιρεί κάθε δυνατότητα να προγραμματίσουμε το μέλλον μας, το μέλλον της νέας γενιάς, το μέλλον της χώρας». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews