inkomotininews@gmail.com

Συνάντηση Ελ. Λαφτσή με Δημοτικούς Υπαλλήλους Ροδόπης

Την αγωνία τους για επικείμενες απολύσεις στον χώρο των ΟΤΑ, εξέφρασαν στην υποψήφια Δήμαρχο Κομοτηναίων Ελένη Λαφτσή, εκπρόσωποι των δημοτικών υπαλλήλων...
...Ροδόπης και Περιφέρειας, σε συνάντηση που είχε μαζί τους.

Η κ. Λαφτσή και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού της «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» που την πλαισίωναν, ρώτησαν, συζήτησαν και κατέγραψαν την εικόνα και το κλίμα που υπάρχει στον Δήμο Κομοτηναίων, καθώς εντός του Μαρτίου θα απολυθούν οι πρώτοι σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί.

Οι υπάλληλοι επισήμαναν ότι «φεύγουν άνθρωποι με συσσωρευμένη εμπειρία και απομένουν τα πεντάμηνα, που δυστυχώς στον λίγο χρόνο που δουλεύουν δεν μπορούν να έχουν τα απαραίτητα εφόδια για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Επιχειρείται και εφαρμόζεται μια πολιτική απαξίωσης υπαλλήλων και πολιτών για να εισχωρήσουν ιδιωτικές εταιρείες».

Η κ. Λαφτσή διερωτήθηκε «πως θα είναι λειτουργικοί οι Δήμοι και οι Δήμαρχοι χωρίς το απαραίτητο προσωπικό», και συμπλήρωσε: «Η διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ένα έγκλημα που συντελείται τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουμε δυσβάσταχτες συνέπειες για τους εργαζόμενους και για την τοπική κοινωνία γενικότερα. Κοινωνικές δομές καταργούνται, άλλες οδηγούνται στην ιδιωτικοποίηση, χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και τον κοινωνικό μαρασμό, αλλά και την έλλειψη κοινωνικής υποδομής για τους πολίτες».


Εκφράζοντας, δε, τη στήριξή της στους υπαλλήλους, υπογράμμισε: «Ήδη έχουν γίνει χιλιάδες απολύσεις στους δήμους και έρχονται κι άλλες, καθώς ο Μάρτιος θα είναι ο μήνας των απολύσεων στους ΟΤΑ. Το έγκλημα που συντελείται έχει κοινωνικές διαστάσεις ευρύτερα που αφορούν τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Αποστερεί τους πολίτες από μια σοβαρή κοινωνική πολιτική που θα μπορούσε να κρατήσει όρθια την κοινωνία σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει. Το μήνυμα των εκλογών θα πρέπει να είναι ηχηρό: να προσανατολίζει την κοινωνία σε μια δημοτική αρχή που θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων, για μια τοπική αυτοδιοίκηση με κοινωνικές δομές, που θα μπορεί να ασκεί κοινωνική πολιτική».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews