inkomotininews@gmail.com

Υποσχέσεις ανάπτυξης της Θράκης από τον Θ. Καράογλου


«Για μας από ’δω αρχίζει η Ελλάδα»

Από το Υπ. Μακεδονίας – Θράκης θα εγκρίνονται στο εξής επενδυτικές προτάσεις προϋπολογισμού άνω των 3 εκ. ευρώ

Η ανεργία ήταν το Νο 1 ζήτημα που έθιξαν στον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, που συναντήθηκαν μαζί του...
...στο πλαίσιο εθιμοτυπικής περισσότερο επίσκεψής του στην περιοχή, η οποία ωστόσο εξελίχθηκε σε ουσιαστική και εποικοδομητική.

Επικαλούμενος τον δρομολογούμενο αναπτυξιακό νόμο, ο κ. Καράογλου εξέφρασε την αισιοδοξία του για άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας, και συνάμα σημείωσε τη σημασία της νέας αρμοδιότητας του υπουργείου του, περί υποδοχής, ελέγχου, αξιολόγησης και τελικής έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων προϋπολογισμού άνω των 3 εκ. ευρώ. «Η κοντινή απόσταση της Θράκης με τη Θεσσαλονίκη και το Υπουργείο, θα είναι ένα ατού στην όλη διαδικασία για τους επενδυτές», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων, η οδική διασύνδεση της παραλιακής ζώνης, η ολοκλήρωση των φραγμάτων, οι επενδύσεις και η εξωστρέφεια», ετέθησαν παράλληλα ως μείζονες αναπτυξιακές προοπτικές, με τον κ. Καράογλου να καταθέτει την πεποίθηση ότι η Θράκη μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την εθνική ανάκαμψη.

Επισημαίνοντας πάντως ότι το υπουργείο του δεν έχει σχετικές αρμοδιότητες ούτε διαχειρίζεται αυξημένους πόρους, υπογράμμισε ότι «πρέπει να δώσουμε από κοινού τη μάχη, ώστε σε συνεργασία με τα κεντρικά υπουργεία να δώσουμε ιδιαίτερη προτεραιότητα και προσοχή στη Θράκη», ενώ θέλησε να μεταφέρει και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιοχή: «Για μας δεν τελειώνει εδώ η Ελλάδα, αλλά από ’δω αρχίζει, και γι’ αυτό πρέπει να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα».

Σε ότι αφορά την πορεία και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Καράογλου εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα δύσκολα πέρασαν. Χαρακτηριστικά, επισήμανε: «Το 2013 θα αρχίσουμε να βλέπουμε φως στο τούνελ. Ήδη συμπληρώσαμε 5 χρόνια αρνητικών ρυθμών ανάπτυξης, τώρα όμως δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη. Αν όλα πάνε καλά στο eurogroup, που πιστεύω ότι θα πάνε, θα πάρουμε τη δόση και θα σταλεί παγκοσμίως το μήνυμα ότι η Ε.Ε. στηρίζει την Ελλάδα, γεγονός που αποτελεί και την πρώτη προϋπόθεση σταθεροποίησης της εθνικής οικονομίας, αφού και οι επενδυτές θα ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν είναι χαμένη υπόθεση αλλά έχει συμμάχους. Ταυτόχρονα, με τη δόση θα έχουμε ρευστότητα μέσω της ανακεφαλαιοποίησης και της εξόφλησης των κρατικών οφειλών προς τους ιδιώτες. Παράλληλα, ενόψει και της ψήφισης του νέου επενδυτικού νόμου και του νέου φορολογικού συστήματος, δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews