περιέχονται συνταγές από την
Μακεδονική κουζίνα.Για τις ημέρες των γιορτών η πρόταση είναι το κυνήγι ή χοιρινό με δαμάσκηνα ,με πολλά μπαχαρικά,λαχανοντολμάδες με τουρσί και όλα αυτά με συνοδεία κόκκινου κρασιού.Για γλυκό προτείνει κρέμα με κίτρινη κολοκύθα με συνοδεία καρυδιών ή αμυγδάλων.Γενικότερα το φαγητό έχει συναίσθημα,έχει να κάνει με την προσφορά , τη διάθεση που έχουμε και για ποιόν το παρασκευάζουμε.Τώρα με την κρίση μπορούμε να κάνουμε φαγητό και με λίγα πράγματα,μπορούμε "να μαγειρεύουμε φθηνά"με λίγα και καλά προιόντα και να χρησιμοποιούμε τα δικά μας τοπικά προιόντα, αυτό το μήνυμα περνάει και μέσα από τα βιβλία που έχω εκδόσει ,κατέληξε η κ.Σπανού.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου