inkomotininews@gmail.com

Στο πλευρό των Ρομά ο ΣΥΡΙΖΑ - Μετά το αίτημα του Π. Τατούλη να διαλυθούν οι καταυλισμοί τους στην Πελοπόννησο!


Εκτός του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας θεωρεί την ενέργεια του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη να ζητήσει από την Αστυνομία να καταστρέψει τους καταυλισμούς των Ρομά της περιοχής, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, το οποίο σε σχετική του ανακοίνωση, σημειώνει πως ο κ. Τατούλης «προσβάλλει τόσο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα πρόσβασης σε κατοικία, όσο και την αρχή της ίσης μεταχείρισης». Ιδιαίτερα επιθετικά δε, συνεχίζει: «Με τη θέση αυτή ο κ. Τατούλης ξεπέρασε και τη Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τις ναζιστικές αντιλήψεις...
...περί συλλογικής ευθύνης».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τατούλης κάλεσε τον αστυνομικό Δ/ντή Πελοποννήσου «να διαλυθούν όλοι οι υφιστάμενοι καταυλισμοί των Ρομά», επικαλούμενος φαινόμενα λεηλασίας που καταγράφονται, και υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να επιμεριζόμαστε το κόστος καταστροφής της περιφέρειας αφήνοντας τους Ρομά να λεηλατούν τις αγροτικές και τις μεταποιητικές επενδύσεις». Μάλιστα, απείλησε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα λάβει αντίμετρα κατά της κυβέρνησης! «Διαφορετικά η Περιφέρεια θα λάβει πολιτικές αποφάσεις αντιμέτρων στην κυβέρνηση», προειδοποίησε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «δεν μπορούμε να ανεχθούμε παραπέρα την ιστορία αυτή».

«Σε ένα κράτος δικαίου υπεύθυνοι για τις όποιες παράνομες πράξεις είναι τα άτομα που τις τελούν και όχι οι συγγενείς τους, οι γείτονές τους, τα μέλη της κοινότητάς τους. Και σε κάθε περίπτωση η τιμωρία τους δεν μπορεί να περιλαμβάνει τον εκπατρισμό ή το διωγμό από την οικία», τονίζει επιπλέον στην ανακοίνωσή του το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, και συμπληρώνει: «Μετά από δεκαετίες απαξίωσης και περιθωριοποίησης των Ρομά από το ελληνικό κράτος – που οδήγησαν και οδηγούν μεγάλα τμήματα αυτών των ανθρώπων στην παραβατικότητα και σε αντικοινωνικές συμπεριφορές – είναι χρέος της Πολιτείας να διαμορφώσει όλες εκείνες τις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν την ομαλή κοινωνική ένταξη των Ρομά σε καθεστώς πλήρους ισοτιμίας στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, και μέχρι να αναπτυχθούν τέτοιες πολιτικές, κάθε κρατικό όργανο οφείλει να απέχει από κατασταλτικές ενέργειες που αφήνουν απροστάτευτους τους Ρομά και συμβάλουν στην όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα εργαστεί για την οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα της πλειονότητας και των Ρομά, με σκοπό να σπάσει ο φαύλος κύκλος της περιθωριοποίησής τους».

Σχόλιο inkomotini: Πλάκα θα ’χει ο κ. Τατούλης να αξιώσει τη δημιουργία…Κέντρων Φύλαξης Ρομά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews