inkomotininews@gmail.com

Η συμβολή του Κ. Γεροντόπουλου στην ευρωπαϊκή αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους


Ιδιαίτερη αναφορά στη συνδρομή του Βουλευτή Έβρου Ν.Δ. Κυριάκου Γεροντόπουλου και στον ρόλο που διαδραμάτισε στην αναγνώριση από το Ευρωκοινοβούλιο της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, έγινε κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης της Αρμενικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, επ’ ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Ιερού Ναού της Αρμενικής Εκκλησίας της γειτονικής πόλης.

Ο κ. Γεροντόπουλος, είχε βραβευθεί...
...για τη συνεισφορά του, στις 15 Οκτωβρίου 2007 στις Βρυξέλλες, από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Αρμενίων, κατά τη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου Ευρωπαίων Αρμενίων.

Με τη βράβευση αυτή το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Αρμενίων, αναγνώρισε τον μεγάλο ρόλο του Κυριάκου Γεροντόπουλου στη αναγνώριση της Γενοκτονίας, μετά την καθοριστική εισήγηση του το 1987 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως εν ενεργεία Ευρωβουλευτής.

Κατά τη διάρκεια της βράβευσης, ο Βουλευτής είχε κάνει την εξής δήλωση: «Οι λαοί οφείλουν να διατηρούν άσβεστη την ιστορική τους μνήμη, προκειμένου στο πλαίσιο της νέας Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας προοπτικής, να αποφεύγονται λάθη του παρελθόντος. Οι  Αρμένιοι είναι από τις Εθνότητες που έχουν πληρώσει με το αίμα τους την εγκληματική συμπεριφορά των Τούρκων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews