inkomotininews@gmail.com

Αλογίσιο κρέας σε σαλάμι και κεμπάπ που διακινήθηκαν σε Σάπες και Καβάλα


Θετικά σε τεστ DNA αλόγου, βρέθηκαν δύο ακόμη δείγματα προϊόντων, ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

- Σαλάμι βοδινό / εμπορική ονομασία «Destan» / συσκευασία των 500g / που παρασκευάστηκε από την ολλανδική εταιρεία «DEMKA GmbH», με αριθμό έγκρισης NL 77 EG / το οποίο διατίθετο από το παντοπωλείο «Γιακούπ Γιακούπ – Φιλύρα Σαπών Ροδόπης».

- Κατεψυγμένο «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» / εμπορική ονομασία «ΑΡ-ΚΑΣ» / συσκευασία του 1kg / παρασκευαστής – συσκευαστής «Αφοί Μπατανιάν – ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου» / το οποίο διατίθετο από το σούπερ μάρκετ «ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ – Υποκατάστημα Καβάλας».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του...
...συνόλου των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά, και έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Συνολικά, κατά τους μέχρι σήμερα εργαστηριακούς ελέγχους που έχει διενεργήσει ο ΕΦΕΤ σε όλη τη χώρα, σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας, έχουν ληφθεί 84 δείγματα διαφόρων κατηγοριών προϊόντων. Από τα 33 που έχουν αναλυθεί, θετικά σε τεστ DNA αλόγου, διαπιστώθηκαν τα 4.

Ο ΕΦΕΤ και η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της χώρας, συνεχίζουν να πραγματοποιούν σχετικούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews