inkomotininews@gmail.com

Διακόπτονται τα έργα του ποδηλατόδρομου Κομοτηνής!


Την απόφαση να διακοπούν μέχρι τις 11 Μαρτίου οι εργασίες κατασκευής του ποδηλατόδρομου Κομοτηνής, έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, μετά από ευρεία συζήτηση που προκάλεσαν επαγγελματίες και κάτοικοι των οδών απ’ όπου διέρχεται το έργο αλλά και άλλων περιοχών της πόλης, και οι οποίοι στην πολύωρη συνεδρίαση...
...κατέθεσαν σειρά απόψεων, προβληματισμών και προτάσεων, αγωνιώντας για τις αρνητικές όπως υποστήριξαν επιπτώσεις που επιφέρει το έργο στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες αλλά και στη γενικότερη καθημερινότητά τους.

«Οι όποιες προτάσεις παρεμβάσεων υποβληθούν, αν δεν θίγουν την ομαλή εξέλιξη του έργου, θα γίνουν αποδεκτές και θα ενσωματωθούν ως τροποποίηση της μελέτης. Αν όμως θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή εκτέλεση του έργου, συμφωνήθηκε ομόφωνα οτι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές», τόνισε ο Δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, συμπληρώνοντας πως...
...«το έργο θα ολοκληρωθεί, είναι ένα έργο πνοής για την πόλη που αφορά τους επαγγελματίες και τους χρήστες του κέντρου τους».

«Γίνεται λόγος για ανάγκη αποφόρτισης του κέντρου της πόλης από τα αυτοκίνητα, αλλά δεν υπάρχουν οι προαπαιτούμενες υποδομές που θα υποστηρίξουν τις κυκλοφοριακές μεταβολές που θα φέρει ο ποδηλατόδρομος», σημείωσε ο εκ των επτακοσίων αιτούντων επανασχεδιασμό του έργου, πολιτικός μηχανικός κ. Παναγιώτης Μουζακίδης, και εξήγησε: «Δεν έχουν γίνει οι διανοίξεις των οδών που προβλέπονται από το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης και στις οποίες θα μπορούσε να διοχετευτεί η κυκλοφορία. Δεν υπάρχει περιμετρική του κέντρου της πόλης οδική σύνδεση. Από τον σιδηροδρομικό σταθμό για να πας στην περιοχή των στρατώνων, όπως από την περιοχή των στρατώνων για να πας στο νοσοκομείο, πρέπει αναγκαστικά να περάσεις από το κέντρο. Και φυσικά, δεν υπάρχει οργανωμένος επαρκής χώρος στάθμευσης».


Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και ένθερμοι υποστηρικτές του έργου, που πάντως δεν αρνήθηκαν και αυτοί ότι μπορούν να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στο έργο.


Κατά τη συζήτηση, δεν έλειψαν και μικροεντάσεις, όπως π.χ. όταν ο εκ των οπαδών του ποδηλατόδρομου κ. Άλκης Σταυρίδης, χαρακτήρισε τους περισσότερους από τους υπογράφοντες το αίτημα για αλλαγές στην εκτέλεσή του, «κατά φαντασίαν θιγόμενους»!











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews