inkomotininews@gmail.com

Ξεκίνησε η σύνδεση του Κοσμίου με τον Βιολογικό Καθαρισμό Κομοτηνής


Ξεκίνησαν τα έργα σύνδεσης του Κοσμίου με τον βιολογικό καθαρισμό Κομοτηνής, τα οποία εντάσσονται στο ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης που έχει δρομολογήσει η ΔΕΥΑ Κομοτηνής για τον συγκεκριμένο οικισμό όπως και για εκείνον του Ροδίτη.

Οι εργασίες εγκατάστασης του μήκους 8 χλμ περίπου αγωγού, που θα μεταφέρει τα λύματα, αναμένεται να ολοκληρωθούν...
...σε 18 μήνες.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,3 εκ. ευρώ και κατασκευάζεται από την εξ Αλεξανδρούπολης εταιρεία «ΑΚΜΩΝ».

Ταυτόχρονα, σε φάση ωρίμανσης βρίσκονται και τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στους οικισμούς Φύλακα, Θρυλορίου και Ανθοχωρίου.

Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΚ καταβάλλει προσπάθειες προγραμματισμού σύνδεσης με τον βιολογικό καθαρισμό, και των οικισμών Υφαντών, Παραδημής, Μεσοχωρίου, Μελέτης, Μεσούνης, Αιγείρου, Μικρού και Μεγάλου Κρανοβουνίου, στο πλαίσιο των ενεργειών για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής στην περιοχή.

Στο μεταξύ, όσον αφορά τον δρομολογημένο βιολογικό καθαρισμό Φαναρίου, ο οποίος θα εξυπηρετεί και τους οικισμούς Αρωγής και Παραλίας Μέσης, προσεχώς αναμένεται να παραληφθούν από τη ΔΕΥΑΚ η προμελέτη της κεντρικής μονάδας και η μελέτη των δικτύων, με την εκτίμηση ότι εντός του έτους θα δημοπρατηθούν τα δίκτυα και η μελέτη της κεντρικής μονάδας.
Το προϊόν μάλιστα του συγκεκριμένου έργου, προβλέπεται να διοχετεύεται σε γεωτρήσεις και όχι στη θάλασσα ή σε κάποια λίμνη.

Δείτε τις σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΥΑ Κομοτηνής Δημήτρη Καρασταύρου από τις 30 Ιανουαρίου, ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον εκπρόσωπο της «ΑΚΜΩΝ» Γιώργο Λασκαράκη.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews