inkomotininews@gmail.com

Ευρ. Στυλιανίδης: «Η Παιδεία μπορεί να μας βγάλει από την κρίση»


Ο Υπ. Εσωτερικών παρουσίασε στο Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «ΑΞΙΟΝ» στην Ξάνθη το βιβλίο του «Όλα είναι θέμα Παιδείας»

«Το πολιτικό όραμα που μπορεί να προκύψει ως απάντηση στην ελληνική κρίση, είναι η επένδυση στην πραγματική παιδεία και η μεταβολή της Ελλάδας σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συμμετοχή δημόσιων, ιδιωτικών και μικτών πανεπιστημίων, διασφαλίζοντας παράλληλα τη δημόσια και δωρεάν παιδεία». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής ΝΔ Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν τα Ιδιωτικά Σχολεία ΑΞΙΟΝ στην Ξάνθη...
...με αφορμή την παρουσίαση του τελευταίου του βιβλίου «Όλα είναι θέμα παιδείας».

Αναφερόμενος στους δεκαέξι μήνες της θητείας του στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, υπογράμμισε ότι «ένας από τους πρωταρχικούς στόχους ήταν η εμπέδωση του διαχωρισμού ανάμεσα στις έννοιες Παιδεία – Εκπαίδευση». Όπως εξήγησε, «η παιδεία δεν ταυτίζεται μόνο με την εκπαίδευση, ούτε αναφέρεται μόνο στην κοινωνία και την οικονομία της γνώσης. Είναι κάτι ευρύτερο, ισχυρότερο και ανώτερο», ενώ επισήμανε ότι «η απομάκρυνση των Ελλήνων από τις ρίζες και τις ηθικές αξίες των προγόνων τους, οδήγησαν την κοινωνία σε κρίση την οποία πλήρωσε και πληρώνει η διοίκηση, η οικονομία και η πολιτική».

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ακόμη ότι «η πραγματική παιδεία μπορεί να αλλάξει τα πάντα: την κοινωνία, την οικονομία, τη χώρα, τον κόσμο. Καταργεί τα κατεστημένα. Ανατρέπει τα κακώς κείμενα και δίνει ευκαιρίες σε όλους μας ώστε να αναγεννήσουμε την πατρίδα μας, αλλάζοντας τον εαυτό μας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «Παιδεία και Πολιτισμός θα πρέπει να διαφυλαχθούν γιατί εκεί κρύβεται η ελπίδα του νέου ξεκινήματος», και έδωσε έμφαση στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η νέα γενιά, την οποία και χαρακτήρισε «πλούτο» για την χώρα μας. «Δεν πρέπει να την αφήσουμε να τη δηλητηριάσουν τα άκρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να της δώσουμε τη δυνατότητα, με εμπιστοσύνη, να κερδίσει το στοίχημα που η δική μας γενιά κινδύνεψε να χάσει. Μπορεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, γιατί διαθέτει εξαιρετικές δεξιότητες, υψηλό δείκτη ευφυΐας και αντανακλαστικά που η μεταπολιτευτική γενιά δεν επέδειξε», είπε με νόημα, συμπληρώνοντας πως η δική του γενιά, αυτή της νέας μεταπολίτευσης, έχει χρέος να παίξει μεταβατικό ρόλο. «Να ξανασυνδέσει δηλαδή τη γενιά των πατεράδων μας που έχτισε την Ελλάδα, με τη γενιά των παιδιών μας που μπορεί να κάνει τη χώρα μας καλύτερη, ισχυρότερη, πιο περήφανη και, θα έλεγα πιο κυρίαρχη στους χώρους που έχει ρίζα και παράδοση, όπως είναι ο χώρος της παιδείας και του πολιτισμού» κατέληξε.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Στυλιανίδης συζήτησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

Εκτός από τον υπουργό – συγγραφέα, μίλησαν ακόμη ο εκδότης του βιβλίου Γιάννης Κωστανταρόπουλος (εκδόσεις ΜΙΝΩΑ), ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος, ο καθηγητής Φιλολογικών των Ιδιωτικών Σχολείων ΑΞΙΟΝ Αργύρης Δημητριάδης, και δύο μαθήτριες Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου.

Προ της εκδήλωσης, ο Υπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις που στεγάζονται το Νηπιαγωγείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο ΑΞΙΟΝ, και ενημερώθηκε για τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες των μαθητών, από τον διευθυντή κ. Σταύρο Λίτσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews