inkomotininews@gmail.com

Την κυβερνητική οικονομική πολιτική καταγγέλλει για τον θάνατο των φοιτητών στη Λάρισα, το Συντονιστικό Κατάληψης του τμήματος Ιστορίας Εθνολόγίας του ΔΠΘ

Την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Κατάληψης του τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για το τραγικό συμβάν της Λάρισας όπου δύο φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής έχασαν την ζωή τους.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Το Συντονιστικό Κατάληψης του τμήματος Ιστορίας - Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο αγωνίζεται να ανατραπεί το σχέδιο ''Αθηνά'',  εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στην πόλη της Λάρισας και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο δυο συναδέλφων μας και τη κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται άλλοι τρεις.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει για άλλη μια φορά τα σοβαρά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία.

Η αδυναμία των συναδέλφων μας να καλύψουν τις βασικές βιοτικές τους ανάγκες, οδήγησε στο τραγικό αυτό περιστατικό, το οποίο προστέθηκε σε μια σειρά συμβάντων που απορρέουν από την οικονομική κατάσταση του ελληνικού λαού.

Καταδικάζουμε σύσσωμοι την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί καθημερινά τον ελληνικό λαό σε εξαθλίωση, και παράλληλα μεταξύ άλλων τομέων, υποβαθμίζει όλο και περισσότερο τη δημόσια παιδεία.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Ζητάμε την αλλαγή των συνθηκών που οδήγησε αυτό το συμβάν με γνώμονα τις ανάγκες του ελληνικού λαού, και ειδικότερα την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της φοιτητικής μέριμνας, έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews