inkomotininews@gmail.com

Υπερδιπλασιάστηκαν τα παιδιά που χρειάστηκαν τη βοήθεια του «Χαμόγελου του Παιδιού»


Τον απολογισμό των Κοινωνικών & Υποστηρικτικών Δράσεων του για το 2012, και τον 1ο απολογισμό Κοινωνικής Υπευθυνότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης για το 2011, παρουσίασε «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Το εξαιρετικά δύσκολο 2011 ακολούθησε μία ακόμα δυσκολότερη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ανάγκες που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάλυψε αλλά και οι υπηρεσίες που παρείχε, σε πολλές περιπτώσεις υπερδιπλασιάστηκαν, διατηρώντας όμως ΠΑΝΤΑ την ίδια ποιότητα», σημείωσε ο πρόεδρος του εθελοντικού οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος, για να εξάρει για μια ακόμη φορά τους...
...υποστηρικτές του: «Και πάλι, ΜΟΝΟΣ χρηματοδότης και αρωγός του έργου μας, ο απλός κόσμος και οι εταιρείες, που εν μέσω βαθιάς ύφεσης μας στηρίζουν. Παράλληλα, με τις δράσεις μας, στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς, θεωρώντας ότι οι συνέργειες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν».

Από τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τονίστηκε οτι το 2012 υποστηρίχθηκαν 41.897 παιδιά και οι οικογένειές τους πανελλαδικά, ενώ το 2011 ο αριθμός αυτός είχε ανέλθει στα 23.202 παιδιά. Σημειώθηκε δηλαδή αύξηση 80,5%! 

Μάλιστα σε συγκεκριμένους τομείς η αύξηση είναι ακόμα μεγαλύτερη: Χαρακτηριστικά, το 2012 στηρίχθηκαν 10.927 παιδιά και οι οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, ενώ το 2011 ο αντίστοιχος αριθμός παιδιών και οικογενειών είχε ανέλθει στα 4.465, αύξηση δηλαδή 144%!

Αυτό και μόνο το στοιχείο σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, «αποδεικνύει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΓΚΗ συνέχισης και εντατικοποίησης της δράσης μας πανελλαδικά, γεγονός που είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πάντα με την υποστήριξη των πολιτών και επιχειρήσεων στη χώρα μας».

Αναφερόμενος ο κ. Γιαννόπουλος στον 1ο Απολογισμό Κοινωνικής Υπευθυνότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης για το 2011, επισήμανε: «Οι ανάγκες που καλούμαστε να καλύψουμε είναι τεράστιες, και με δεδομένο ότι οι πόροι μας αντλούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ από τους πολίτες και τις εταιρείες της χώρας μας, θεωρήσαμε ηθική υποχρέωσή μας να υλοποιήσουμε και τον απολογισμό αυτόν, ενισχύοντας τη διαφάνεια σε κάθε επίπεδο, κάτι που έτσι και αλλιώς χαρακτηρίζει τον οργανισμό μας διαχρονικά. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Sustainable Development που ανέλαβε το μεγάλο και σημαντικό αυτό έργο αφιλοκερδώς, καθώς και τις εταιρείες TUV Austria Hellas και Magnet Ad που επίσης δωρεάν ανέλαβαν τη σύνταξη της Δήλωσης Επαλήθευσης και τον σχεδιασμό του Απολογισμού, αντίστοιχα».

Ενδεικτικά στοιχεία του απολογισμού του οργανισμού για το 2012:

- 266.768 τηλεφωνικές κλήσεις στη Γραμμή SOS 1056 (731 κλήσεις / ημέρα).

- επιτόπια παρέμβαση για 161 παιδιά που βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο.

- σοβαρές καταγγελίες κακοποίησης για 837 παιδιά.

- 6.991 κλήσεις στη Γραμμή 116000.

- 127 περιστατικά εξαφάνισης παιδιών.

- 325 παιδιά βρήκαν ασφάλεια και φροντίδα στα Σπίτια και στην Ημερήσια Φροντίδα του οργανισμού.

- υποστηρίχθηκαν 10.927 παιδιά και οι οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

- καλύφθηκαν 1.510 αιτήματα για σοβαρά προβλήματα υγείας παιδιών.

- υποστηρίχθηκαν  9.336 παιδιά στα νοσοκομεία της χώρας.

- πραγματοποιήθηκαν 2.472 διακομιδές νεογνών και παιδιών πανελλαδικά.

- εξετάστηκαν προληπτικά 6.999 παιδιά σε 109 σημεία της χώρας.

- σε 2.663 παιδιά και ενήλικες προσφέρθηκε συμβουλευτική υποστήριξη.

- υλοποιήθηκαν 316 ενημερώσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς πανελλαδικά.

- απασχολήθηκαν δημιουργικά 6.413 παιδιά στον Παιδότοπο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» διατηρεί την 1η θέση στους δείκτες «Κοινωνική Επιρροή – Απήχηση», «Δημοτικότητα» και «Αναγνωρισιμότητα» και για το 2012 στα αποτελέσματα του Κοινωνικού Βαρόμετρου ASBI.

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, στην ιστοσελίδα: http://www.hamogelo.gr/48.1/Press-Kit

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ. 2103306140 – Email press@hamogelo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews