inkomotininews@gmail.com

Συνάντηση Τζεμαλή – Καρά Γιουσούφ ενόψει της δίκης του πρώτου


Από τον Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή έγινε  εκτός ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.

Ο Μουφτής ενημέρωσε τον Βουλευτή σχετικά με την επικείμενη, στις 4 Απριλίου, παρουσία του στο δικαστήριο, όπου καλείται να καταθέσει ως κατηγορούμενος για...
...άρνηση υπογραφής της Σύμβασης των επιλεγμένων 240 Ιεροδιδασκάλων το 2009.

Στη συνάντηση, που είχε διάρκεια μιας ώρας, ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Μουφτή σχετικά και με θέματα που αφορούν τη Μουφτεία και τα Βακούφια.

«Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ το είπαμε, το λέμε και θα συνεχίσουμε να το τονίζουμε, ότι τα ζητήματα αυτά δεν μπορούν να λυθούν όταν η κυβέρνηση αποφασίζει από μόνη της, χωρίς να γίνει διαβούλευση με τη μειονότητα, χωρίς να ερωτηθεί η γνώμη και η επιθυμία της μειονότητας. Γι' αυτόν τον λόγο και στις 15 Ιανουαρίου στη Βουλή καταψηφίσαμε τη σχετική τροπολογία, όπως είχαμε καταψηφίσει και το 2007 τον σχετικό νόμο», σημείωσε ο κ. Καρά Γιουσούφ, ο οποίος διατύπωσε και την άποψή του για διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, λέγοντας ότι «η θρησκεία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από κάποιους ως πολιτικό μέσο, αλλά ούτε και για πολιτικό όφελος». Σημείωσε δε, ότι «πρέπει όλοι - και ιδιαίτερα οι πολιτικοί - να σέβονται τις διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις της μειονότητας, διότι η μειονότητα με τη διαφορετική της θρησκεία και πολιτισμό αποτελεί πλούτο για τη χώρα μας».  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews