inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS) Οι επαγγελματίες της Ροδόπης απαξίωσαν συνέδριο για την πιστοποίηση των προϊόντων τους


Η ποιότητα και η πιστοποίηση των προϊόντων δεν αποτελεί μόνο τυπική, αλλά και ουσιαστική προϋπόθεση για την είσοδο των επιχειρήσεων σε ξένες αγορές και ιδιαίτερα στις αγορές των αναπτυγμένων χωρών της Ε.Ε. που εφαρμόζουν αυστηρά πρότυπα ελέγχου για τα εισαγόμενα προϊόντα.

Αυτό ήταν το αντικείμενο του Συνεδρίου με τίτλο: «REGIONAL BRANDING: Σήμα Ποιότητας στη διασυνοριακή Περιοχή της Ροδόπης», που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή...
...στο πλαίσιο του έργου «Προώθηση Τυποποίησης / Πιστοποίησης / Ελέγχου Αγοράς» στις Διαπεριφερειακές Περιοχές του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG, με τον τίτλο MARKET CONTROL (ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΓΟΡΑΣ), και το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013».

Το έργο στοχεύει στο να ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή των επιχειρήσεων σε θέματα ποιότητας στη διασυνοριακή περιοχή, να τονώσει την εξωστρέφεια των εμπλεκόμενων φορέων, και να θέσει σε εφαρμογή έναν ενιαίο μηχανισμό ενδελεχούς ελέγχου της αγοράς,  που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των διασυνοριακών περιοχών και θα προστατεύσει από αθέμιτο ανταγωνισμό τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα που είναι πιστοποιημένα με σήματα και πιστοποιητικά αμφιβόλου προέλευσης και αξιοπιστίας.

Οι συμμετέχοντες φορείς του έργου είναι ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) ως επικεφαλής εταίρος, ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης (ΕΒΕ Ροδόπης) και το Εμπορικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο του Haskovo (HCCI).

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και τους Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός, της παντελούς απουσίας επαγγελματιών από τις εργασίες του εξαιρετικά ενδιαφέροντος συνεδρίου.

VIDEO - Αργύρης Αργυρόπουλος, πρόεδρος 
επαγγελματικού & βιοτεχνικού επιμελητηρίου
Ροδόπης: "Λυπάμαι για την απουσία ενδιαφέροντος"


VIDEO - Νίκος Στεργίου, πρόεδρος επαγγελματικού
τμήματος του επαγγελματικού & βιοτεχνικού
επιμελητηρίου Ροδόπης: "Οι νέοι επιχειρηματίες
πρέπει να στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες"



VIDEO - Ο κ. Αντώνης Φραντζής, παρουσίασε το
Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews