inkomotininews@gmail.com

ΒΙΝΤΕΟ-«Σπάρτακος»: «Ιδού τα “έργα” της παρέας Λάσκαρη επί Δημαρχίας Κοτσάκη»

Στη σημερινή τους συνέντευξη Τύπου τα μέλη της δημοτικής παράταξης του «Σπάρτακου», γνωστοποίησαν, με βάση στοιχεία που ζήτησαν και έλαβαν από τη δημοτική αρχή, έργα και δράσεις κόστους 570.000 ευρώ που φέρεται να πραγματοποιήθηκαν από τη δημοτική αρχή κατά τα έτη 2008-2010, από την ομάδα συμβούλων του Άγγελου Λάσκαρη ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν το alter ego του Δημάρχου Δημήτρη Κοτσάκη – και που σήμερα θητεύει ως σύμβουλος του υπουργού παιδείας...
...όπως αναφέρεται και σε προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με σημερινή σύσκεψη στη Βουλή με θέμα τη μειονοτική εκπαίδευση!).

Ειδικότερα, ο κ. Πάρις Καλοδημίδης, επισήμανε:

«Αναφορικά με τη δραστηριότητα ορισμένων κυρίων και εταιρειών συνδεόμενων με αυτούς κατά την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, στην περίοδο του Δημήτρη Κοτσάκη, κάναμε μία αναλυτική ερώτηση προς τον Δήμο και με βάση την απάντηση που λάβαμε, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Η ευρύτερη «παρέα» Λάσκαρη – Παπαγγελόπουλου – Εμιρζά – Μακρυγιάννη – Γαλανού – Δουβή, έλαβε με τρόπο άμεσο (γιατί υπήρχε και έμμεσος, μέσω τρίτου), δουλειές 570.000 ευρώ στα χρόνια 2008-2010. Βεβαίως το ποσό δεν δείχνει εξωφρενικό αλλά αξίζει να δούμε πώς και γιατί δόθηκε.

Πρώτα-πρώτα να πούμε ότι πρόκειται για ανθρώπους που δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την Κομοτηνή αλλά είχαν άριστη σχέση με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε το πώς και πότε ήρθαν στην πόλη.

Επίσης είχαν άμεση σχέση μεταξύ τους:  όλοι τους μέλη της εταιρείας VOTE ADDED VALUE και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ευρωπαϊκή Προοπτική», η οποία διαχειρίστηκε – αλώνισε θα λέγαμε – πλήθος κονδυλίων από τα κρατικά ταμεία εκείνη την περίοδο και όχι μόνο.

Βλέπουμε λοιπόν από τα στοιχεία που λάβαμε, ότι ΔΕΚΑΔΕΣ δουλειές πήραν από τον Δήμο Κομοτηνής με απευθείας ανάθεση (και ελάχιστες με πρόχειρο διαγωνισμό), άλλοτε ως εταιρείες (Vote Added Value, Πολύγραμμα, Top Colour) κι άλλοτε ως πρόσωπα. Γιατί αυτή η παραλλαγή; Σκόπευε να καλύψει κάτι, μήπως να …διευκολύνει κάποιον πρόχειρο διαγωνισμό;

Πάμε τώρα στο τι παρήχθη με τα χρήματά ΜΑΣ αυτά. Διαβάζω μερικούς τίτλους έργων, για να μπορεί να βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του:

- Κατάρτιση Πλάνου Δημοσιότητας του Δικτύου Πολιτισμού Δήμου Κομοτηνής (Θρακικές Πολιτιστικές Διαδρομές): 14.000 ευρώ.

- Αξιολόγηση του Προγράμματος Ευρωπαϊκή Συνεργασία στον τομέα της νεολαίας, Κοινωνικό κόμμα, Κοινωνικός διάλογος ενάντια στο κοινωνικό αποκλεισμό: 4.000 ευρώ.

- Δημιουργία Ηλεκτρονικού Ερωτηματολογίου και έρευνας στους Νέους της περιοχής: 8.000 ευρώ.

- Δημιουργία Συνδέσμου στην Ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής για παροχή πληροφοριών και online forum:  4.000 ευρώ.

- Υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου ενός έτους με 15.000 για την Εμιρζά στην επιχείρηση Κ. Καραθεοδωρή τον Αύγουστο του 2009, και 14.994 για την Vote Added Value στην Νέστωρ Τσανακλής τον Απρίλιο του 2009, με απευθείας ανάθεση.

- Η ίδια εταιρεία, πάλι για υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου, αυτή τη φορά στην επιχείρηση ΟΡΦΕΑΣ, πάλι 14.994 ευρώ, πέντε μέρες μετά την προηγούμενη σύμβαση.

- Και το καλύτερο που βρήκαμε: κατάρτιση Πλάνου Δημοσιότητας με σκοπό να γίνει η πόλη της Κομοτηνής Ονομαστή γειτονιά στη μεγάλη γειτονιά των Βαλκανίων!!! Με το έργο αυτό, που μας κόστισε μόλις 14.000 ευρώ, ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος μας έκανε φίρμες στα Βαλκάνια! Κ.τ.λ., κ.τ.λ., κ.τ.λ.

Πού την απέκτησε την συγκεκριμένη τεχνογνωσία ο κ. Παπαγγελόπουλος; Βεβαίως η προϋπηρεσία στο προεκλογικό τσούρμο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι μικρό πράγμα, ούτε και η δραστηριοποίησή του στην ΟΝΝΕΔ, στο Μπακογιαννικό στρατόπεδο. Όμως είναι δυνατόν να δίνονται δημοτικές δουλειές και δημοτικά χρήματα με κομματικό ή παρα-κομματικό κριτήριο; Τι λέτε, το πιστεύει άραγε αυτό κανείς; Και τι είδους δουλειές ήταν αυτές που ακούσατε πιο πάνω; Τι ακριβώς πληρώσαμε με αυτά τα 570 χιλιάρικα, που κάποιοι τα ανεβάζουν σε εκατομμύρια, συνυπολογίζοντας και κάποια αφανή; Πραγματικά αναρωτιόμαστε: δεν ντρέπονται όσοι μετείχαν στο πάρτυ αυτό που διαφαίνεται ακόμη και από μια τόσο ρηχή ματιά στα στοιχεία;

Σκοπός της παρουσίασης αυτής δεν είναι απλώς να καταγγείλουμε παρελθούσες καταστάσεις. Θέλουμε να προλάβουμε και τυχόν επαναλήψεις τους στο μέλλον. Άραγε σήμερα έχει εκλείψει το περιβάλλον εκείνο που θα απέτρεπε ανάλογα φαινόμενα; Αν δηλαδή εγώ έχω ένα παρα-κομματικό κύκλωμα που στηρίζει με το αζημίωτο κομματικούς υποψηφίους, μπορώ μεθαύριο να «αποζημιωθώ» από κομματικά ομόσταβλους δημάρχους, περιφερειάρχες, γραμματείς και κάθε λογής φαρισαίους; Ή μπήκε κάποιο στεγανό στη λειτουργία των θεσμών και των δήμων; Ο «Σπάρτακος» από την πρώτη στιγμή καλεί σε διαφάνεια και σε εξορθολογισμό της λειτουργίας του δήμου και των επιχειρήσεών του και σ’ αυτό ακριβώς θα επιμείνουμε μέχρι το τέλος».





1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

foniko ntoueto kotsakis-laskaris

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews