inkomotininews@gmail.com

Θ. Καράογλου: «Ισχυρό αποκούμπι του Έλληνα η Εκκλησία – Αδιανόητο το 1/3 των ενοριών να μην έχουν ιερέα»


«Με χαρά υποδέχομαι τον εξοχότατο υπουργό με τον οποίο συζητήσαμε εποικοδομητικά για το καλό του τόπου και για έργα προόδου και ειρήνης στην περιοχή και την Ελλάδα επ’ ωφελεία του Γένους μας. Εύχομαι η καλή του διάθεση που ξεπηδά από την ψυχή του, και τα όνειρα που έχει για τον τόπο και την Ελλάδα μας, να υλοποιηθούν...
...επ’ ωφελεία πάντων». Με αυτά τα λόγια δέχτηκε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων την επίσκεψη του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Ερωτηθείς ο Μητροπολίτης για το αν τη συζήτησή τους απασχόλησαν τα θέματα της κάλυψης των κενών θέσεων ιερέων και της προώθησης δράσεων θρησκευτικού τουρισμού, σημείωσε πως «θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία για να υλοποιηθούν και τα δύο».

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συναντώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμωνα που έχει να προσφέρει πολλά, γνωρίζοντας τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες και τις προοπτικές του τόπου», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Καράογλου, καταθέτοντας την πρόθεσή του για «στενή συνεργασία» με τον Ποιμενάρχη, με στόχο «την επίλυση προβλημάτων επ’ ωφελεία της κοινωνίας και της Εκκλησίας η οποία πραγματικά στις δύσκολες ώρα που περνά ο τόπος είναι το ισχυρό αποκούμπι των Ελλήνων, προσφέροντας τεράστιο πνευματικό, πολιτισμικό και κυρίως κοινωνικό έργο, και κυριολεξία στηρίζει τους Έλληνες».

Αναφορικά με το ζωτικής σημασίας για την Εκκλησία θέμα αδυναμίας πλήρωσης κενών θέσεων ιερέων λόγω…μνημονίου, ο κ. Καράογλου δεσμεύτηκε να το θέσει σε προτεραιότητα: «Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα. Είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να του δώσουμε άμεση προτεραιότητα και να το τακτοποιήσουμε, γιατί είναι αδιανόητο το 1/3 των ενοριών να μην έχει ιερέα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews