inkomotininews@gmail.com

«Φουσκώνουν» ξανά Έβρος και Άρδας


Οδηγίες προς τις τοπικές αρχές προκειμένου αυτές να τεθούν σε εγρήγορση αλλά και να ενημερώσουν σχετικώς το ευρύ κοινό, εξέδωσε η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ, καθώς τα επόμενα 24ωρα αναμένεται αύξηση των υδάτινων όγκων...
...στους ποταμούς του Έβρου και του Άρδα, λόγω της αποδέσμευσης ποσοτήτων νερού από το βουλγαρικό φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ. Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια, κατόπιν ενημέρωσής της από τις αρχές της γείτονος, οι ροές των υδάτων αναμένεται να κυμανθούν περί τα 282 κ.μ. / δευτερόλεπτο.

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί, είναι:

1. Οι Δήμοι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης:

- να καλέσουν άμεσα τους γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς, κυνηγούς των περιοχών τους:

α) να μη πλησιάζουν τους  συγκεκριμένους ποταμούς και τα αναχώματά τους τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως «επικίνδυνες  περιοχές».

β) να απομακρύνουν τα μηχανήματα και τα εργαλεία τους από τις εν λόγω περιοχές.

- να είναι σε επικοινωνία με τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για την (εφόσον απαιτηθεί) άμεση επέμβαση – παρέμβαση με μέσα και προσωπικό.

- να ενημερώσουν τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων των ζωνών ευθύνης  τους για τη λήψη των   προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους (αρδευτικά αντλιοστάσια, αποστραγγιστικά δίκτυα, κ.λπ.).

2. Οι Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης:

- να ενημερώσουν σχετικά τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές πλησίον των ποταμών, να τους καλέσουν να  επισκέπτονται ανά τακτά διαστήματα τις εκτροφές τους, και να είναι σε επαφή μαζί τους για το ενδεχόμενο εκκένωσης των κτηνοτροφικών   μονάδων.  

3. Η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Έβρου:

- να διαθέσει προσωπικό και μέσα για την έγκαιρη επίβλεψη /επιτήρηση  των αναχωμάτων και των αντιπλημμυρικών έργων.

- να ενημερώσει  τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων για τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους (αρδευτικά αντλιοστάσια, αποστραγγιστικά δίκτυα, κ.λπ.).

Συνάμα, οι Υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, τελούν σε συνεργασία και με τον Στρατό της περιοχής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews