inkomotininews@gmail.com

Στη Ροδόπη ο Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. Σπύρος Λυκούδης.

Τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, επισκέφθηκε κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Κομοτηνή ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος και μέλη της Ν.Ο. ΔΗΜΑΡ Ροδόπης.
Ο κ. Λυκούδης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και το δ.σ. του συλλόγου για τους σκοπούς και τις δράσεις του συλλόγου και άκουσε με ενδιαφέρον ότι σήμερα πλέον αυτός αριθμεί περί τα 1.000 μέλη.
Ο κ. Λυκούδης δεσμεύτηκε ότι το προσεχές χρονικό διάστημα η ΔΗΜΑΡ ως κόμμα θα υποδεχθεί στην Αθήνα το προεδρείο του συλλόγου προκειμένου να σχηματίσει και κεντρικά το κόμμα μια σφαιρική άποψη για τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις του μέλλοντος που υπάρχουν για το πλούσιο επιστημονικό δυναμικό της Μειονότητας.

Στην συνέχεια, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ επισκέφθηκε την έδρα του δήμου Αρριανών στην Φιλλύρα όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος κ. Ιμπραήμ Σερήφ και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Οι κ.κ. Λυκούδης, Γεωργάτος και Επιτροπάκη, ενημερώθηκαν από τον κ. Σερήφ για τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην καθημερινή λειτουργία του δήμου εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος καθώς και τις εν γένει δυσκολίες που έχουν να κάνουν με την γεωγραφική θέση και την μεγάλη έκταση του νέου αυτού Καλλικρατικού δήμου.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πρόβλημα της έλλειψης τίτλων κυριότητας για τα χωράφια των κατοίκων του ορεινού όγκου της Ροδόπης αλλά και την ραγδαία επιβάρυνση των οικογενειακών εισοδημάτων εξαιτίας της φθίνουσας πορείας της καλλιέργειας του καπνού.
Τις επόμενες μέρες η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ θα καταθέσει σειρά ερωτήσεων στα αρμόδια υπουργεία για τα θέματα του δήμου Αρριανών αλλά και για τα προβλήματα που απασχολούν τους καπνοπαραγωγούς, τους κτηνοτρόφους και τους πολίτες του ορεινού όγκου της Ροδόπης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews