inkomotininews@gmail.com

Ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. Σπύρος Λυκούδης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμωνα.

Ο γραμματέας της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον νέο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμωνα, επικεφαλής αντιπροσωπείας στελεχών του κόμματος.
Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, ευχήθηκε καλή θητεία και θετικά έργα προς όφελος όλων των πολιτών της Μητροπόλεως του στον νέο Μητροπολίτη, επισημαίνοντας τον κρίσιμο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η εκκλησία για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας.
Επεσήμανε παράλληλα, την ανάγκη διατήρησης των διακριτών σχέσεων κράτους και εκκλησίας, στο πλαίσιο της λειτουργίας των θεσμών της συντεταγμένης πολιτείας και έκανε μνεία στο πολύ καλό κλίμα στις σχέσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
Ο κ. Παντελεήμωνας από την πλευρά του, ευχαρίστησε τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ για την επίσκεψη τους, μίλησε με θετικά και ευφρόσυνα λόγια για τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, τονίζοντας ότι στην κρίσιμη συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, χρειάζεται άθροιση δυνάμεων για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
Συμφωνήθηκε, τέλος, να υπάρχει στο εξής τακτική επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να προωθούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ζητήματα που ενδιαφέρουν την εκκλησία, τον κλήρο και τους πολίτες της Ροδόπης προς τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews