inkomotininews@gmail.com

Ερώτηση Χατζηοσμάν για υλοτομία και τίτλους ιδιοκτησίας


Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελο Λιβιεράτο, με θέμα την υλοτομία σε αγροκτήματα της Ροδόπης, κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, .

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η υπ’ αρ. 125934/337/01.02.2013 απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Δασών σκοπό έχει να θεραπεύσει το υπαρκτό πρόβλημα της έλλειψης τίτλων ιδιοκτησίας σε εκτάσεις που εμφανίζονται ως αγροκτήματα και ζητείται η υλοτομία δασικών ειδών επί αυτών.

Σύμφωνα με την προαναφερόμενη απόφαση, η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του αιτούντος αποτελεί στοιχείο επί της κατοχής της αγροτικής έκτασης.

Στη Ροδόπη η έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας αποτελεί τροχοπέδη στην διεκπεραίωση οποιασδήποτε εργασίας. Την φετινή χρονιά η υλοτομία σε αγροκτήματα θα έδινε λύση και ανακούφιση σε πολλά νοικοκυριά, αλλά στην πράξη η παραπάνω απόφαση δεν βρήκε πρακτική εφαρμογή.

Βάσει των παραπάνω ερωτάται ο κ. υπουργός:

- Για ποιους λόγους δεν επωφελήθηκαν οι κάτοικοι της Ροδόπης από τις διατάξεις της  υπ’ αρ. 125934/337/01.02.2013 απόφασης της Ειδικής Γραμματείας Δασών;

- Για ποιους λόγους οι δηλώσεις των ενδιαφερομένων δεν γίνονται δεκτές από την Διεύθυνση Δασών Ροδόπης;

- Θα παρέμβει για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα υλοτομίας σε αγροκτήματα στη Ροδόπη που δεν διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας;». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews