inkomotininews@gmail.com

Παρέμβαση Χατζηοσμάν στη Βουλή για τη νέα ΚΑΠ


Ομιλία στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν,.

Ο Βουλευτής έθεσε...
...στην ηγεσία του Υπουργείου σημαντικά ερωτήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στην περιοχή της Ροδόπης, και μετέφερε τις αγωνίες των παραγωγών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται σήμερα με την ενημέρωση από την πλευρά του Υπουργού και την απάντησή του στις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις των βουλευτών. 

Το κείμενο της παρέμβασης του κ. Χατζηοσμάν:

«Κύριε Υπουργέ, όπως ξέρετε η περιοχή μου, η Ροδόπη και η Θράκη, είναι μια αγροτική περιοχή και αυτοί οι άνθρωποι ζουν με πάρα πολλές δυσκολίες. Γι' αυτό θα σας θέσω κάποιες ερωτήσεις, οι οποίες είναι πάρα πολύ σημαντικές και για μένα και για τους αγρότες μας.

Πρώτον, οι επιδοτήσεις για τον καπνό θα συνεχιστούν όπως ίσχυαν μέχρι σήμερα; Οι παραγωγοί θα παίρνουν τις επιδοτήσεις ανά στρέμμα ή ανά κιλό; Αν δοθούν ανά στρέμμα οι επιδοτήσεις, αυτό θα καταστρέψει όλους τους καπνοπαραγωγούς.

Δεύτερον, μέχρι σήμερα όποιος δεν καλλιεργούσε καπνό έπαιρνε επιδοτήσεις. Τώρα, με τη νέα ΚΑΠ, θα συνεχίσει να παίρνει;

Τρίτον, όσο αφορά την συνδεδεμένη ενίσχυση για το βαμβάκι: ακούστηκε ότι θα δοθούν 38 ευρώ το στρέμμα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Θα συνεχίσουν να παίρνουν οι βαμβακοπαραγωγοί τη συνδεδεμένη ενίσχυση; Αν ναι, με ποιο καθεστώς;

Τέταρτον, με τη σημερινή ευκαιρία που είστε εδώ, την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσα μια ερώτηση για το πότε θα πληρωθεί η τελευταία δόση για το μέτρο 144 στους καπνοπαραγωγούς.

Θέλω να γίνει επιτάχυνση της πληρωμής του Φ.Π.Α. στους αγρότες, επειδή οι αγρότες έχουν μεγάλη ανάγκη. Αυτές είναι οι ερωτήσεις μου και περιμένω τις απαντήσεις σας, κύριε Υπουργέ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews