inkomotininews@gmail.com

(VIDEOS + PHOTOS) Μαγευτικές Πέτρινες Κατασκηνώσεις Μαρώνειας για παιδιά 6-12 ετών, από το ΚΤΕΛ Ροδόπης


- Συμβεβλημένες με ασφαλιστικά ταμεία

- Δυνατότητα διακανονισμού με άτοκες δόσεις

Φιλοδοξώντας να προσφέρουν διέξοδο από την αποξένωση και τα ατομικιστικά ένστικτα που καλλιεργεί ο αστικός τρόπος ζωής όπως τον γνωρίζουν τα περισσότερα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στις πόλεις, οι Παιδικές Εξοχικές Πέτρινες Κατασκηνώσεις Μαρώνειας έχουν ανοίξει για δεύτερη συνεχόμενη καλοκαιρινή σεζόν τις πύλες τους και υπόσχονται μοναδικές συγκινήσεις και...
...αξέχαστες εμπειρίες για τα παιδιά. Αφ’ ενός δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν κοντά στη φύση που τόσο τους την έχει στερήσει η ζωή στη σύγχρονη πόλη, αφ’ ετέρου την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την παράδοση της ιδιαίτερης αυτής περιοχής.

"Πρώτη" των κατασκηνώσεων εχθές,
με εκδρομές δύο σχολείων από
Έβρο και ενός από Ροδόπη 
Οι Πέτρινες Kατασκηνώσεις λειτουργούν υπό τη διεύθυνση και διαχείριση του ΚΤΕΛ Ροδόπης, και βρίσκονται στη Μαρώνεια Ροδόπης σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, την ομορφιά της φύσης με την αρχαία ιστορία, τα κρυφά μονοπάτια με την απέραντη θέα στο θρακικό πέλαγος.

Εκτείνονται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον 25 στρεμμάτων, περιστοιχισμένες από πεύκα και πλατάνια, με μόνιμα παραδοσιακά πέτρινα κτίρια, και δυνατότητα φιλοξενίας 120 ατόμων.

Η μασκότ της κατασκήνωσης,
παπαγάλος Πέτρος
Προσφέρουν προστασία, αγάπη, οικογενειακή θαλπωρή, προσωπική γνωριμία και κοινωνικοποίηση, φροντίδα για κάθε παιδί, άμεση επαφή και έγκυρη ενημέρωση γονέων, ποιοτική διατροφή, καθαριότητα. Η αγάπη και η γνώση για το παιδί, σε συνδυασμό με την πολυετή και εγγυημένη εκπαιδευτική εμπειρία των υπευθύνων, αποτελεί εχέγγυο για μια πετυχημένη κατασκήνωση.

Παρέχουν ακόμη ποικιλία προγραμμάτων, που περιλαμβάνουν: Αθλητισμό, Εικαστικά, Θέατρο, Μουσική, Παιχνίδια, Χορό, Θάλασσα, Περιπέτεια, Παράδοση, αλλά και πρωτοποριακή εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος εμψύχωσης ομάδας, μέσα από το βιωματικό εργαστήρι «το παραμύθι σαν μέσο ψυχολογικής προσέγγισης».

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ηλίας
Ιωαννάκης και ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ροδόπης
Πέτρος Δεληγκιόζης, με ενθουσιασμένους μαθητές
Η μεταφορά των παιδιών από και προς την παραλία πραγματοποιείται με υπερσύγχρονα κλιματιζόμενα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ροδόπης. Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην παραλία και της κολύμβησης επιβλέπονται από τους ομαδάρχες και από πτυχιούχο ναυαγοσώστη.

Στις κατασκηνώσεις συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-12 ετών, που κατανέμονται σε ομάδες με βάση την ηλικία και το φύλο τους, και κοιμούνται σε απόλυτα ασφαλείς πετρόχτιστους θαλάμους κατά ομάδα, μαζί με τον ομαδάρχη ή την ομαδάρχισσα τους.

Κοιτώνας
Τα στελέχη της κατασκήνωσης παρακολουθούν και φροντίζουν προσωπικά το κάθε παιδί και επικοινωνούν ΑΜΕΣΑ με τους γονείς του σε κάθε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

Απώτερος στόχος των υπευθύνων, είναι να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά αξίες πανανθρώπινες όπως: αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον, αυτάρκεια, επικοινωνία, συνεργασία, δημιουργία.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν κοιτώνες, κουζίνα, τραπεζαρία, αναψυκτήριο,  γήπεδα, παιδική χαρά, συνεδριακό κέντρο και ιατρείο, ενώ ήδη δρομολογήθηκε η κατασκευή μέσω ΕΣΠΑ και πισίνας.

Τις επόμενες μέρες, 4.500 μαθητές από σχολεία της Ροδόπης και του Έβρου θα πραγματοποιήσουν στις κατασκηνώσεις τις ημερήσιες εκδρομές τους, ενώ η πρεμιέρα έγινε χθες με δημοτικά σχολεία από το Διδυμότειχο, τη Ν. Χιλή Αλεξανδρούπολης και την Παραδημή Ροδόπης. 


Περισσότερες πληροφορίες: stonecamp.gr


VIDEOS
από τη χθεσινή πρεμιέρα των κατασκηνώσεων

Ηλίας Ιωαννάκης, Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών:
«Να γνωρίζουν οι Θρακιώτες ότι και η
Θράκη έχει την κατασκήνωσή της»

Ηλίας Ιωαννάκης, Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών:
«Σύγχρονες εγκαταστάσεις»

Πέτρος Δεληγκιόζης, Πρόεδρος ΚΤΕΛ Ροδόπης:
«17/6 ξεκινά η κατασκηνωτική περίοδος, βολεύει
τους Θρακιώτες η κατασκήνωσή μας»


Πέτρος Δεληγκιόζης, Πρόεδρος ΚΤΕΛ Ροδόπης:
«Η κατασκήνωση είναι συμβεβλημένη
με ασφαλιστικά ταμεία»

Πολίτου Ευαγγελία, Αρχηγός κατασκήνωσης:
«Οι διακοπές στην κατασκήνωσή μας,
μένουν αξέχαστες»

Το ημερήσιο πρόγραμμα
(Πολίτου Ευαγγελία, Αρχηγός κατασκήνωσης)



ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Από τη χθεσινή πρεμιέρα με τις
επισκέψεις σχολείων του Έβρου












Ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης και
ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ροδόπης, με Δ/ντές σχολείων του Έβρου
που επέλεξαν τις κατασκηνώσεις για την ημερήσια εκδρομή τους
Λιθόκτιστα κτίρια










Τραπεζαρία




Κοιτώνες


Χώροι υγιεινής


                              Ο παπαγάλος Πέτρος μιλάει με τα παιδιά

Αναμνηστικές χειροτεχνίες από το περσινό καλοκαίρι














 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews