inkomotininews@gmail.com

Αλλοδαπές εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες χωρίς να έχουν άδεια παραμονής και απαιτούμενα πτυχία!

Δεκαέξι αλλοδαπές, ηλικίας από 28 έως 57 ετών,  που εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων ούτε και άδεια άσκησης επαγγέλματος, συνελήφθησαν...
...σε νοσοκομείο της Αθήνας από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από σχετικές καταγγελίες.

Επιπλέον, για τέσσερις εξ αυτών, προέκυψε ότι δεν διαθέτουν ούτε τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής στη χώρα, και συνεπώς θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο της απέλασης.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σημειώνεται ότι «η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του Ι.Κ.Α., καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές».


Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.,  προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και οι αντίστοιχες κυρώσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews